"Mitrović"
"Mitrović"

Meklaren: Mitrović kasni nekoliko godina za Lukakuom

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.15. | 09:27

"Ali, on ima svoju igru i razvija se. Zato je i doveden", kaže trener Njukasla

MitrovićPapis Sise je bio povređen za meč Njukasla protiv Evertona (0:1), a to je značilo novu šansu za srpskog napadača Aleksandra Mitrovića. On je nije iskoristio na pravi način, nije postigao gol, pa su već uveliko počela preispitivanja u vezi sa njegovim igrama i uloženim novcem za njegovo dovođenje. Trener Svraka Stiv Meklaren uporedio je Mitrovića sa još jednim napadačem koji je takođe u Premijer ligu došao iz Anderlehta, Romeluom Lukakuom, koji je godinu dana stariji od srpskog napadača.
"Sećam se Lukakua kada je bio mladić i tada je bio jednako krupan kao i sada. Veoma je efektivan. Bilo mu je potrebno vreme da se razvije i sada je on "ozbiljna priča". Kompletan napadač. Mitrović se još razvija i nekoliko godina je za Lukakuom, ali Mitro ima svoju igru", rekao je Meklaren.

Meklaren ističe da Mitrović nije kupljen kao neko koće postizati golove od prvog dana, već kao neko sa potencijalom koji tek treba da se razvija.
"Bilo mu je potrebno da ga izostavim sa nekoliko utakmica, prošao je kroz to i sada su se njegov fokus, energija i oštrina vratili. Mora da postiže više golova, ali kupljen je kao igrač koji tek treba da se razvija, neko sa potencijalom", zaključio je Meklaren.

Izabrane vesti

Mitrović je na dosadašnih 14 utakmica u Premijer ligi postigao tri pogotka, dok je Lukaku 13 puta tresao mrežu protivnika i treći je strelac šampionata. Očigledno će Mitru biti potreban period adaptacije kako bi iskazao svoj pun potencijal. Jasno je to i Stivu Meklarenu.

Njukasl danas od 16 časova gostuje VBA, a OVDE možete pogledati kvote za taj duel.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action images)


tagovi

Stiv MeklarenRomelu LukakuPremijer ligaEvropaEvertonEngleskaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara