"stadion Artemio Franki"
"stadion Artemio Franki"

Menadžerski voz u Firenci - posle Korvina stigao i Mendešov novinar koji je prodao Ronalda

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.16. | 18:56

Čeka se i Martin Jorgensen...

stadion Artemio FrankiPantaleo Korvino se vratio. Ali ne na funkciju sportskog direktora kako se prvobitno očekivalo. Korvino je preuzeo mesto generalnog direktora Fjorentine. I na svojoj prvoj konferenciji za novinare sa te pozicije imenovao Karlosa Freitasa za sportskog direktora.

O kome je reč? Zanimljiv lik. Rođen je 1966. godine u Lisabonu, a fudbalom je počeo da se bavi tek 90-ih prošlog veka, ali iz sasvim drugačijeg ugla. Radio je kao novinar i Dijario de Notisijasu, Rekordu i na kraju O Žogu. Sve dok se svetska javnost odjednom nije zainteresovala za Freitasa kada se saznalo, sa dobrim zakašnjenjem doduše, da je sa superagentom Žoržom Mendešom učestvovao u pregovorima oko dovođenja Kristijana Ronalda u Mančester junajted.

Izabrane vesti

Marko Petković, Ljubomir Fejsa i Adem Ljajić prvi poslovi koalicije Korvino - Ramadani

Samostalnu karijeru počeo je da gradi godinama kasnije, a u Firencu stiže sa već popriličnim iskustvom i poznavanjem sedam svetskih jezika. Radio je u lisabonskom Sportingu, Bragi, Panatinaikosu, da bi prošlog leta stigao u francuski Mec i momentalno ga doveo iz Lige 2 u elitni rang takmičenja.

Bivši saradnici kažu da je veliki poznavalac fudbalskog tržišta, a da posebno voli da "kopa" talente po Holandiji. Navijači se doduše brinu da će biti samo produžena ruka Mendeša i najvećih evropskih menadžera među kojima je i Fali Ramadani. Portugalski novinari pak hvale Freitasa i kažu da je i te kako sposoban fudbalski radnik. Korvino će, uveravaju sa Pirineja, u Freitasu dobiti ozbiljnog saradnaika, dok kolege sa Apenina najavljuju da bi na "Artemio Franki" mogao da stigne i Martin Jorgensen, koji bi bio zadužen za skandinavsko tržište.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žorž MendešSerija APantaleo KorvinoMartin JorgensenKarlos FreitasItalijaFjorentinaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara