""
""

Mercedes plaća 10.000 evra zbog Hamiltonove kamikaza vožnje

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.16. | 11:39

„Ekipa je priznala da je bolid 44 pušten iz boksa u trenutku kada nije bilo bezbedno da se to učini”, stoji u zvaničnom saopštenju povodom incidentne situacije između Romana Grožana i Luisa Hamiltona

Nema mira ni trke bez sudijskih peripetija za Mercedes AMG Petronas! Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton igrom slučaja izbegao je kaznu zbog incidenta tokom trećeg treninga za Veliku nagradu Nemačke. Britanac se pod lupom istrage našao zato što su ga mehaničari pustili iz boksa direktno ispred vozača Hasa Romana Grožana.

Izabrane vesti

Tako je ispalo da je Francuz morao da zaustavi bolid da bi sprečio udes sa Hamiltonom koji je odmah procesuiran zbog incidenta. Vozač Mercedesa je izbegao kaznu, ali će njegov tim morati da plati 10.000 evra zbog svega. Da li je Luis Hamilton jeftino prošao?
„Ekipa je priznala da je bolid 44 pušten iz boksa u trenutku kada nije bilo bezbedno da se to učini”, stoji u zvaničnom saopštenju povodom incidentne situacije između Romana Grožana i Luisa Hamiltona koji već ima dve opomene za prestupe ove sezone.

Da je sudijska komisija odlučila da se Hamilton kazni on bi bez obzira na ostvareno drugo mesto u kvalifikacijama morao da se pomeri za deset mesta u pozadinu startnog grida. Kako bilo, Hamilton je trenutno na drugoj startnoj poziciji sa dobrim šansama da se probije na prvo mesto zbog poznatih brzih startova u kojima ima poprilično dosta uspeha. On ipak zbog „kaznice“ koja ga je zadesila ne brine previše jer će ga prava kazna do kraja šampionata tek sačekati zbog prekomernog trošenja motora. Kada se to desi Hamilton će svakako krenuti sa niskih grana u startnom poretku. Sve zavisi od toga do kada će mu potrajati aktuelni motor i kako će kavkulisati Mercedes u slučaju tehničkih detalja na njegovom bolidu.

(FOTO: Action Images)
 


tagovi

Velika nagrada NemačkeRoman GrožanLuis HamiltonFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara