"Mertezaker posle osvajanja FA kupa"
"Mertezaker posle osvajanja FA kupa"

Mertezaker otkrio što je napustio reprezentaciju Nemačke: Potreban mi je odmor, sad želim trofeje sa Arsenalom

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.10.14. | 19:15

Zbog ovih reči zamenik kapitena Tobdžija će dodatno porasti u pčima navijača kluba iz Londona

Mertezaker posle osvajanja FA kupaZlatna boginja u rukama i onda zbogom reprezentaciji. Izabrao je Per Mertezaker da se odmah po osvajanju Mundijala povuče iz državnog tima Nemačke iako je kao 30-godišnjak bez problema mogao da odradi makar još jedan ciklus, u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Štoper Arsenala otkrio je, ipak, da je razlog odlaska iz selekcije Pancera veća želja da se posveti klupskim obavezama i sigurno će zbog toga porasti u očima navijača Tobdžija, mada im je i do sada bio jedan od omiljenih igrača.
Prošla sezona bila je izuzetno teška. Ni ova neće biti ništa manje naporna i zato mi je potreban odmor i vreme da napunim baterije terminu kad igra reprezentacija. Želim da pomognem klubu i dokažem da još mogu da napredujem. Poslednjih nekoliko godina sam shvatio da sam potreban Arsenalu, to mi je bila velika motivacija u nameri da osvojim neki trofej sa Tobdžijama, ali i sa reprezentacijom. Sad sam još više posvećen Arsenal“, rekao je Mertezaker.

Sa Nemcima je dodirnuo krov sveta, za ekipom Arsena Vengera osvojio „samo“ FA kup u maju ove godina i možda se u toj činjenici krija dodatni razlog Mertezakerovog isključivo klupskog angažmana.
Osećam još veće poštovanje i podršku nego kad sam stigao na Emirate. Ovaj klub je uvek pri vrhu engleskog fudbala, stvarno sam ponosan ptio sam njegov deo, pogotovu otkako sam svašta naučio o njegovoj istorji i navijačima. Kao zamenik kapitena osećam dodatnu odgovornost za ono što radim i želim da u preostale tri godine ugovora osvojim još nešto sa Arsenalom. Jedno poglavlje karijere sam zatvorio, ali drugo držim otvorenim još više“, dodao je nekadšanji prvotimac Hanovera i Verdera.

Izabrane vesti

(FOTO: Action images)

 


tagovi

ArsenalEngleskaEvropaPer MertezakerPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara