"Martino i Mesi u Barseloni"
"Martino i Mesi u Barseloni"

Mesi ponovo kod Tate, Martino novi selektor Argentine

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.08.14. | 14:27

Bivši trener Barselone brzo pronašao novi posao

Martino i Mesi u BarseloniBarseloni nije valjao, spočitavali su mu uostalom da je na Kamp Nou seo samo zahvaljujući dobrim odnosima sa Lionelom Mesijem, Evropu je napustio sa "samo" jednim trofejom za pasom, ali nije dugo čekao na pravu ponudu – Herardo Tata Martino biće novi selektor Argentine.

Javna tajna o kojoj se pričalo već nedeljama danas je dobila i zvaničnu potvrdu iz Fudbalskog saveza Argentine, koji je objavio da će baš Martino naslediti Alehandra Sabelju,

Izabrane vesti

To će biti drugi selektorski poziv za argentinskog stručnjaka, pošto je od 2006. do 2011. vodio reprezentaciju Paragvaja. Prethodni angažman imao je u Barseloni sa kojom je pre majskog odlaska osvojio samo španski Superkup. U prvenstvu, Barsa je pod njegovim vođstvom odigrala 38 utakmica, dobila je 27, a ekipa je u proseku postizala 2,63 gola po utakmici.

Međutim, s obzirom na to kakav je kvalitet Martino imao na raspolaganju u upravi kluba nisu bili zadovoljni, a posle poraza u finalu Kupa kralja od Reala, u četvrtfinalu Lige šampiona od madridskog Atletika, te gubitka titule u duelu sa istim rivalom u poslednjem kolu Primere rastanak je bio neminovan.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalHerardo MartinoArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara