""
""

Miha izgubio dva boda na Sardiniji, Rosoneri leteli u Veroni na Hondin pogon (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.10.14. | 16:54

Sampdorija vodila 2:0 protiv Zemanovog Kaljarija kada je Kaćatore napravio penal i vratio domaći tim u život. Japanac iz Milana nastavlja da blista

Zaustavljena je i zahuktala Sampdorije Siniše Mihajlovića! Tim iz Đenove je posle tri uzastopne pobede morao da se zadovolji bodom u Kaljariju (2:2), iako je bio na pragu novog trijumfa kojim bi lideru Juventusu prišio na dva, a drugoplasiranoj Romi na bod zaostatka. Za utehu im ostaje da su sačuvali treće mesto na tabeli…

Izabrane vesti

Gosti iz Đenove su praktično imali pobedu u džepu, ali su prokockali dva gola prednosti. Iz prekida su došli u vođstvo kada je Palombo izveo slobodan udarac i majstorski pronašao Gabijadinija koji nije promašio. Šesti gol Sampdorije iz prekida od ukupno osam u sezoni koliko su dali do tada! U 39. minutu Pedro Obijang je pokazao zašto je jedan od najtraženijih mladih fudbalera u Kalću. Silovitim udarcem sa 20 metara je pogodio mrežu Kaljarija za duplo vođstvo gostiju. Izgledalo je da je pitanje pobednika odlučeno, ali Zeman i njegovi puleni nisu odustali.

Dobili su poklon od Sampdorije u 58. minutu i iskoristili ga. Kaćatore je srušio Ibarba, napravio penal i zaradio crveni karton, a Aveljar je bio siguran sa bele tačke. Usledila je totalna ofanziva Kaljarija i odbrana Sampdorije je još jednom popustila. Aveljar je ovoga puta bio asistent, a Marko Sau egzekutor.

Na četvrtu poziciju na tabeli, sa bodom manje od Sampdorije, iskočio je Milan. Rosoneri su pružili izuzetno dobru partiju i lakše nego što je to bilo ko mogao da očekuje savladali Veronu u gostima sa 3:1. Blistao je najbolji igrač Milana ove sezone Keisuke Honda koji je sa dva gola ubio sve nade Verone.

Milan je na prilično srećan način poveo kada je Markez skrenuo centaršut Abatea u svoju mrežu. A, onda je na scenu stupio neuhvatljivi Honda. Posle prelepih asistencija El Šaravija i Ramija, dva puta je u stilu svog prezimena pobegao odbrani Verone i lepim završnicama doneo vođstvo od 3:0. Abijati je u međuvremenu imao dve sjajne intervencije i pogurao četu Pipa Inzagija. Uspeli su domaći u finišu meča da postignu počasni gol preko Nika LopezaHonda je sa dva nova gola, došao do ukupne cifre od šest pogodaka u sezoni i deli prvo mesto na listi strelaca sa Tevezom.

Proradio je i Torino koji je Udinezeu naneo drugi poraz u sezoni. Zebretama je presudio njihov bivši igrač Fabio Kvaljarela fantastičnim golom u 62. minutu kada je lepo primio loptu na grudi, a onda iz okreta zakucao volej u mrežu Karnezisa.

Pobede u finišu su ostvarili Palermo i Atalanta. Sicilijanci su na jedvite jade slomili otpor Ćezene golom Gonzalesa za 2:1 u 92. minutu meča. Parma je u Bergamu odolevala sve do 90. minuta kada je Boakje obradovao navijače na Atleti Azuri stadionu. 

SERIJA A – 7. KOLO:

Subota:
Roma – Kjevo 3:0 (3:0)
/Destro 4, Ljajić 25, Toti 33pen/

Sasuolo – Juventus 1:1 (1:1)
/Zaza 13 - Pogba 19/

Nedelja:
Fiorentina – Lacio 0:2 (0:1)
/Đorđević 35, Luluć 90+2/

Atalanta – Parma 1:0 (0:0)
/Boakje 90/

Kaljari – Sampdorija 2:2 (0:2)
/Aveljar 59 penal, Sau 77 - Gabijadini 28, Obiang 39/

Verona – Milan 1:3 (0:2)
/Lopez 88 - Markez 21 autogol, Honda 27, 56/

Palermo – Ćezena 2:1 (1:0)
/Dibala 33, Gonzales 90+2 - Rodrigez 61 penal/

Torino - Udineze 1:0 (0:0)
/Kvaljarela 62/

20.45 Inter – Napoli

Ponedeljak:
20.45 Đenova - Empoli

 


tagovi

AtalantaĆezenaEvropaFabio KvaljarelaItalijaKaljariKeisuke HondaManolo GabijadiniMarko SauMilanPalermoParmaPedro ObijangSampdorijaSerija ASiniša MihajlovićTorinoUdinezeVerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara