Traži uslugu: Obi Mikel
Traži uslugu: Obi Mikel

Mikel preklinje Hrvate da ne igraju s rezervama, hoće li Nigerija platiti ceh posle 20 godina?

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.06.18. | 08:58

Havijer Klemente se nada krahu Afrikanaca

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić bio je odlučan posle pobede nad Argentinom pa je najavio - protiv Islanda u poslednjem kolu igraće kombinovani tim. Razumljivo, Vatreni su vež prošli u osminu finala i zašto bi se trošili i rizikovali kartone, povrede i suspenzije.

Međutim, Nigerijci koji su na drugom mestu sa tri boda, preklinju Hrvate da igraju sa najjačim timom u poslednjem kolu i poštuju fer-plej, a ispred afričkog tima tu poruku je poslao kapiten Džon Obi Mikel.

Izabrane vesti

Međutim, ta molba nije naišla na simpatije u Španiji odakle se oglasio čuveni Havijer Klemente, između ostalog i nekadašnji selektor Srbije.

Mali Napoleon je na svom Tviter nalogu podsetio Mikela i Nigerijce da će platiti sada dug za 1998. godinu.
“Nikada ne znaš u životu šta te čeka. Sve se kreće i okreće. Obi Mikel traži od Hrvata da igraju sa najjačim timom i poštuju fer -plej, a Nigerija je 1998. godine igrala sa rezervama protiv Paragvaja i izbacila Španiju sa Mundijala. Tada im fer-plej nije bio mnogo bitan”, napisao je Klemente.

Bask je time aludirao na bolan 24. jun 1998. godine kada je Nigerija, koja se plasirala u osminu finala, izgubila od Paragvaja sa drugim timom sa 3:1 u poslednjem kolu i time omogućila Južnoamerikancima da preskoče Crvenu furiju na tabeli čime su je poslali kući.

Upravo je Klemente tada bio selektor Španaca i izgleda da nije zaboravio Nigerijcima “uslugu”. Videćemo samo da li će Super orlovi tačno 20 godina kasnije doživeti istu sudbinu kao Španija.

Utakmice odluke u grupi D na programu su sutra od 20 časova.

Foto: Action Images


tagovi

Džon Obi MikelHavijer Klementereprezentacija Nigerijefudbalska reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara