"Mikić u duelu sa Aleksandrom Mitrovićem"
"Mikić u duelu sa Aleksandrom Mitrovićem"

Mikić: Nismo zaslužili da nam se ponovi Tejgo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.13. | 14:18

"Tada je sreća pogledala Partizan, sada je red da nam se vrati", komentariše defanzivac Crvene zvezde prisećajući se 140. večitog derbija

 

Mikić u duelu sa Aleksandrom MitrovićemSaša Ilić, Lazar Marković, Marko Šćepović, Mitrović, Luka... Nimalo lak zadatak pred odbranom Crvene zvezde na 144. večitom derbiju sa Partizanom, ali jedan od najiskusnijih u timu iz Ljutice Bogdana Nikola Mikić uveren je da će njegova ekipa biti mirne glave i umeti da se izbori sa izazovom.
"Imaju stvarno dosta potencijala. Lazar Marković je već sada vrhunski igrač, Aleksandar Mitrović je isto vrlo dobar i sigurno da je pred njima lepa budućnost, ali sve to tek treba da dokazati na terenu. Ipak, najveća opasnost nam preti od najstarijeg Saše Ilića, jer on je definitivno najbolji igrač crno-belih i trudićemo se pre svega njega da zaustavimo, a posle ćemo da razmišljamo o ostalima", rekao je Mikić novinarima posle današnjeg treninga, jednog od zatvorenih obzirom da trener Zvezde Rikardo Sa Pinto ljubomorno skriva karte pred okršaj sa velikim rivalom.

Izabrane vesti

Mikić je, inače, jedan od samo trojice igrača (Darko Lazović i Kadu su preostala dvojica) koji je igrao i na 140. večitom derbiju pre dve sezone, koji nosi mnogo sličnosti sa ovim subotnjim.

Jer, i tada je Crvena zvezda nanizala osam prvenstvenih pobeda i vratila se u šampionsku trku. Ali, naletela je na Princa Tejga, pa se posle minimalnog poraza u Humskoj oprostila od titule.
"Sećam se tog derbija. Dobro smo igrali, stvorili dosta šansi, ali ih nismo materijalizovali, dok su oni pogodili iz jedine prilike na utakmici. Nadam se da će sada biti drugačije, da će sreća, koja je tada bila uz njih, promeniti stranu. Nismo zaslužili da nam se posle ovakvog povratka  opet desi tako nešto. Samo bi ostao još veći žal zbog gubitka titule, jer smo se vratili kad su nas svi otpisali", iskreno će 27-godišnji desni bek, koji je i te 2011. prinudno igrao na mestu štopera, kao što će biti i u 28. kolu Superlige.
"Sada imamo mnogo mlađu ekipu, samo je nas četvorica iskusnih, ali imamo i ekipu koja je četiri puta u nisu pobedila Partizan i tu smo u prednost. Plus za nas je i što su oni ti koji su ispustili devet bodova i omogućili nam da se vratimo u život
".

Ipak, to ne znači da nema pritiska ni na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Štaviše.
"Derbi je derbi i pritisak je uvek ogroman, treba izneti sve to, posebno kada imaš ovako mlad sastav. Pritom, treba da jurimo dva boda zaostatka na njihovom stadionu što je izuzetno važno. Ali, na ovakvim utakmicama se postaje igrač. Za mlade igrače ovo je idealna prilika da postanu veliki. Samo da budemo mirne glave, a ne da krenemo na sve ili ništa od prvog minuta. Da budemo strpljivi, da ne pravimo greške, a da njihove koristimo. Psiha će odlučiti", ocenio je Mikić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

144. večiti derbiFK Crvena zvezdaNikola MikićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara