""
""

Milan doveo Matrija za 12 miliona evra

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.08.13. | 14:22

Rosoneri se dogovorili sa Juventusom, a igrač će na San Siru zarađivati 2,6 miliona evra po sezoni za ugovor do 2017. godine

Uprkos protivljenju navijača koji su na sinoćnjem meču protiv PSV Ajndhovena protestvovali zbog eventualnog dolaska Alesandra Matrija, Milan je danas završio transfer iskusnog napadača iz Juventusa.

Izabrane vesti

Italijanski mediji prenose da je sve dogovoreno i da se Matri seli iz Torina u Milanu u transferu teškom 12 miliona evra, koliko će Rosoneri platiti Staroj dami. Milan će osmah isplatiti 10 miliona velikom rivalu, dok će preostala dva miliona ići na račun bonusa i zavisiće od Matrijevog učinka na San Siru. Dogovor je postignut posle telefonskog razgovora Adrijana Galijanija i Juventusovog sportskog direktora Đuzepea Marote.

Matri će u Milanu zarađivati 2,7 miliona evra po sezoni umesto 2,2  koliko je do sada imao u Juventusu, a potpisaće ugovor do leta 2017. godine. On dolazi kao zamena za povređenog Pacinija koji zbog povrede odsustvuje sa terena do oktobra.

Trener Alegri je bio jedan od zagovarača transfera s obzirom na odličnu saradnju sa Matrijem iz vremena kada ga je trenirao u Kaljariju, a Matri se vraća u klubu u kojem je ponikao, ali u kojem nikada nije dobio pravu šansu i odigrao je samo jedan meč za Rosonere.

(FOTO:Action images)


tagovi

Alesandro MatriEvropaItalijaJuventusMilanSerija ATransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara