""
""

Milan konačno uzeo neki bod, ali opet nije pobedio! Tevez produžio šampionski ples Stare dame (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.03.14. | 22:43

Rosoneri prekinuli niz od tri uzastopna poraza

Pozitivna promena u redovima Milana - nije poraz, al' nije ni pobeda. Rosoneri ni na četvrtoj uzastopnoj utakmici nisu uspeli da osete slast pobede, ali su barem uspeli da prekinu niz od tri poraza, čime su došli na deobu 11. pozicije sa Sampdorijom Siniše Mihajlovića. Izabranici Klarensa Sedorfa odigrali su 1:1 sa Lacijom na Olimpiku u jednom prilično neinteresantnom meču, gde je nerešeni ishod možda bio i najrealniji. 

Koliko je susret nebesko-plavih i crno-crvenih bio dosadan najbolje govori podatak da gotovo celo prvo poluvreme nije viđen šut u okvir gola!?

Izabrane vesti

Prva ozbiljnija prilika viđena je tek u 38. minutu, kada je Honda poslao jedan jak, ali neprecizan udarac sa nekih dvadesetak metara od protivničkog gola. A onda je usledio i prvi pogodak u režiji Rikija Kake. Iskusni Brazilac, koji je protiv kluba iz prestonice poneo kapitensku traku, želeo je da uputi centaršut u srce kaznenog prostora, ipak ona se od Konke odbila, a Beriša se našao na "krivoj nozi", pa su Rosoneri poveli sa 1:0.

Za razliku od prvog dela igre, drugo poluvreme bilo je za nijansu "življe". Domaćin  je krenuo u ofanzivu, Lukas Biljija je propustio solidnu šansu u 56. minutu, ali svega pet minuta kasnije na scenu je stupio Alvaro Gonzalez. Vezista Lacija je odlično iskoristio centaršut sa desne strane i snalažljivost Biljije i loptu poslao iza leđa Abijatija.

Do kraja utakmice gosti su imali dve poluprilike da ugroze gol rivala, ali su Pacini i Baloteli bili neprecizni. 

Fudbaleri Juventusa upisali su i šesti uzastopni trijumf u Seriji A, a posle Kjeva, Torina, Milana, Fjorentine i Đenove, Stara dama je savladala i Kataniju - 1:0.

Domaćin se dosta dobro držao u duelu sa vladajućim šampionom Italije, ali je jedna greška odbrane dala šansu Karlosu Tevezu, koji je jedini pogodak na meču postigao u 59. minutu susreta, posle odlične asistencije Pabla Osvalda

Juve je tako zadržao distancu u odnosu na Romu, koja sada iznosi 14 bodova, dok posle novog kiksa Napolija ima 20 bodova viška. Katanija je, s druge strane, sve dalja od ostanka u eliti.

ERIJA A – 29. KOLO

Subota:

Torino – Livorno 3:1
/Imobile 25, 60, 67 – Siljardi 89/

Kjevo – Roma 0:2 (0:2)
/Žervinjo 17, Desto 42/

Nedelja:

Parma – Đenova 1:1 (1:1)
/Skeloto 31 - Kofie 21/

Inter – Atalanta 1:2 (1:1)
/Ikardi 36 - Bonaventura 35, 90/

Bolonja – Kaljari 1:0 (0:0)
/Hristodolopulos 76 penal/

Sampdorija – Verona 5:0 (3:0)
/Sansone 4, Renan 23, Sorijano 38, 48, Palombo 59/

Udineze – Sasuolo 1:0 (1:0)
/Di Natale 26/

Napoli – Fiorentina 0:1 (0:0)
/Hoakin 87/

Katanija – Juventus 0:1 (0:0)
/Tevez 59/

Lacio – Milan 1:1 (0:1)
/Gonzalez 61 - Kaka 42/

(FOTO: ActioN Images)


tagovi

Serija AMilanLacioKatanijaKakaJuventusItalijaEvropaAlvaro GonzalezAbdulaj Konko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara