Milena Rašić jedina Srpkinja u najboljoj postavi SP?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.10.18. | 15:24

Pomalo nepravedan izbor, jer su se u najboljoj sedmorci našle čak tri Italijanke i dve Kineskinje

Suze, radost, vrisci... Srbija je pokorila Italiju, Nagoju i ceo svet!

Nisu Plave odigrale u finali najbolji meč na Svetskom prvenstvu, njihov čak 13. u Japanu, ma ni približno, ali su odigrale dovoljno da pobede i okite se najsjanijim odličjem što je najveći uspeh naše ženske odbojke u istoriji!

Izabrane vesti

Azure su u očajanju, ispustile su prednost koju su imali skoro ceo meč. Čarobna Paola Egonu je ostala bez snage i reči i, kao i većina njenih saigračica punih očiju suza sedeći na obodu terena u Nagoji. Mlade su i supertalentovane Azure i od njih tek slede veliki rezultati.

Ali, Srbija je sada najbolja na planeti, a to je jedino važno. Nije čak ni važan pomalo nepravedan izbor za najpostavu SP.

U Japanu je, pre ceremonije dodele medalja proglešan najbolji tim kao i MVP prvenstva. I dok je Tijana Bošković opravdano dobila tu titulu, izbor najpostave deluje, iz perspektive toga da je Srbija prvak sveta - čudno. Jer samo jednoj Srpkiji, i to kapitenu reprezentacije Mileni Rašić pripala je ta čast, dok je čak tri igračice iz Italije i dve iz Kine ušlo u najbolji sasatav. Čudni kriterijumi koji donekle kvare ceo spektakl u Nagoji.

NAJBOLJA POSTAVA:  primači - Mirjam Sila (Italija), Žu Ting (Kina), srednji blokeri - Milena Rašić (Srbija), Ni Jan (Kina), libero - Monika de Đenaro (Italija), dizač - Ofelija Malinov (Italija), korektor - Paola Egonu (Italija).

MVP - Tijana Bošković (Srbija)

Na kraju da podvučemo da zlatna reprezentacija Srbije stiže u Beograd u nedelju, oko 22.15.

FOTO: FIVB


tagovi

Svetsko prvenstvo u odbojci 2018.Milena Rašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara