"Miler i Cirbes"
"Miler i Cirbes"

Miler, Cirbes i Makabi - sve je počelo 11. marta

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.16. | 17:09

Izraelski Sport5 piše kako je došlo do navodnog dogovora između Ponosa Izraela i košarkaša Crvene zvezde

Miler i CirbesPrema pisanju izraelskih i evropskih medija, Makabi Tel Aviv sprema ogromnu rekonstrukciju za sledeću sezonu. Kvinsi Miler, Majk Cirbes i bivši košarkaš CSKA Soni Vims već su navodno potpisali ugovore sa Ponosom Izraela, a portal Sport5 ide dalje i piše kako je do istih došlo.

Naime, ovaj portal tvrdi da su Danijel Federman (desna ruka gazde kluba) i Nikola Vujčić (legenda kluba i član stručnog štaba) 11. marta sleteli u Beograd i gledali meč između Crvene zvezde i Panatinaikosa. Najviše su im se, još od ranije, dopali Miler i Cirbes pa su posle meča seli i dogovorili se sa njihovim predstavnicima da ovaj dvojac nastavi karijeru u Makabiju.

Izabrane vesti

Kako piše Sport5, u pitanju su dvogodišnji ugovori vredni 2.200.000 dolara sa opcijom produžetka na još jednu sezonu i gotovo su identični za oba igrača. Jedina razlika je što Miler ima opciju u ugovoru za odlazak u NBA posle prve godine.

Potom su Vujčić i Federman otišli u Njujork gde su gledali sudar Bruklina i Filadelfije. Po okončanju meča su imali sastanak sa Sonijem Vimsom koji je izrazio želju da se vrati u Evropu. Ono što Makabiju išlo na ruku je saradnja sa Vimsovim menadžerom koji zastupa i Aleksa Tajusa koji već igrao za Makabi i ta dobra veza je proradila i Vims je rekao da.

Takođe, Eurobasket.com piše da je dostignut i načelni dogovor Makabija sa trenerom Lokomotive Kubanj Jorgosom Barcokasom. Sa njim bi trebalo da bude potpisan ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetka na još toliko. A, da i tu ne bude kraj - isti sajt piše da bi sa Barcokasom u Makabi mogao i  sjajni američki plejmejker Malkolm Dilejni.

Ako se ove tvrdnje ispostave kao tačne, Ponos Izraela će sledeće sezone biti jak kao stena.

(FOTO: MN Press)

 


tagovi

SrbijaSoni VimsMalkolm DilejniMakabi Tel AvivMajk CirbesKvinsi MilerJorgos BarcokasIzraelEvropaEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara