""
""

Milijaš i Crvena zvezda - rastanak koji nikome nije prijao

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.11.14. | 11:43

Dok navijači crveno-belih smatraju da je posle odlaska dugogodišnjeg kapitena tim Nenada Lalatovića prestao da igra fudbal, Milijaš pokušava da izvuče Manisu sa dna druge turske lige

Teško je posle emotivnog odnosa između Crvene zvezde i Nenada Milijaša upotrebiti reč razvod, ali rastanak crveno-belih i bombardera iz Zemuna deluje da nikome nije prijao. Navijači kluba sa Marakane uvereni su da tim Nenada Lalatovića posle odlaska dugogodišnjeg kapitena nema potrebnu šampionsku aromu, a sa druge strane Manisa sa Milijašem u timu nikako ne može da pronađe pobedničke koordinate.

Turski drugoligaš bio je i pre transfera bivšeg reprezentativca Srbije jedan od najozbiljnijih kandidata za ulazak u elitu. Dolazak Milijaša bio je samo dodatni razlog da simaptizeri Manise budu sigurni u stavu da će od narednog leta uživo gledati velikane turskog fudbala poput Fenerbahčea, Bešiktaša, i Galatasaraja.

Izabrane vesti

Međutim, ni Milijaš zasad ne uspeva da pokrene mladu ekipu. Manisa je posle tri vezana poraza zakucana za dno turske druge lige.
„Nisam se stvarno nadao da ćemo biti u ovakvoj situaciji. Sve informacije koje sam dobio pre dolaska u Manisu govorile su da je klub jedan od glavnih kandidata za ulazak u viši rang. Ali eto vezali smo tri poraza i tu smo gde smo. Ekipa je vrlo mlada, sastavljane od igrača koji su došli na kaljenje iz velikih turskih timova. Takođe, tim je kasno selektiran. Sve su to razlozi zbog kojih ne guramo po planu“, kaže za MOZZART Ssport Nenad Milijaš.

Dojučerašnji kapiten crveno-belih ubeđen je da će Manisa isplivati, a samo se osmehuje na našu konsatataciju da ima ljudi u Beogradu koji protežiraju tezu da Crvena zvezda bez Milijaša ne igra fudbal.
„Čuo sam i ja za takve komentare.  Međutim, ubeđen sam da ovaj novi tim izvlači iz sebe maksimum, posebno jer egzistira u mnogo, mnogo teškim uslovima. Isto kao Manisa i Crvena zvezda je tokom pripremnog perioda pravila tim. Start je bio iznad očekivanja, i bilo je normalno da dođe do krize. Najvažnije je da smo i dalje u igri za titulu, Partizan ima minimalnu prednost".

Milijaš je na osam prvenstvenih mečeva postigao dva gola i sakupio tri asistencije. Deluje da je „džabe“ krečio, jer ostatak tima Manise nije mogao da ga isprati.
„Mnogo je loše kada vidite da ste poslednji na tabeli. Međutim, nema razloga da očajavamo i pored teške situacije. Svi su tu negde po kvalitetu i bodovima. Realno, sa dve ili tri vezane pobede bili bismo u sredini tabele. Problem je što nam se dešavalo da igramo stvarno dobro protiv jakih timova. Pobedili smo Kajzeri koji za ovdašnje uslove ima fenomenalan tim. I protiv Antalije smo bili dobri. Gubili smo u susretima na kojima smo bili favoriti."

Kaže da uživa u Manisi, mada klub nema veliku podršku navijača.
„Od ove sezone uvedene su  kartice za navijače. Proceudra je malo složena, jer podižete ulaznicu za mečeve sa tom karticom. Morate dan pre meča da ponesete i pasoš kako bi vam uzeli podatke. Na taj način u Turskoj žele da reše probleme sa navijačima. Ko napravi problem, a ima karticu odmah bude evidentiran.... Zbog te procedure ima manje navijača na svim stadiona. Inače, prija mi život u Manisi. Klima je odlična, grad je mali, ali do Izmira nam treba 20 minuta kolima. Samo nam rezultati sreću kvare", poručuje Milijaš.

(Foto STAR SPORT)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaManisasporNenad LalatovićNenad MilijašSrbijaSuperligaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara