"Fudbaleri Slovenije"
"Fudbaleri Slovenije"

Milivoje Novaković je alfa i omega Slovenije: Dva gola u pobedi nad Litvanijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.10.14. | 22:34

Obe reprezentacije imaju šest bodova, asistencija Pečnika

Fudbaleri SlovenijeEngleska ima maksimalan učinak u grupi E kvalifiakacija za Evropsko prvenstvo posle tri kola i sve već pokazuje da će se Slovenija i Litvanija verovatno i neočekivano boriti za drugo mesto pošto Švajcarska još nije osvojila nijedan bod.

Večeras su Slovenci napravili odlučan korak ka osvajanju druge pozicije u grupi pošto su na gostovanju savladali direktnog konkurenta Sloveniju sa 2:0 (2:0), a oba gola je postigao Milivoje Novaković.

Izabrane vesti

Litvanci su pritom imali fantastičnu priliku da povedu u ovom meču pošto je u 17. minutu Samir Handanović napravio grešku, ali se igrač domaće ekipe aktivirao iz ofsajda iako bi lopta svejedno prešla gol liniju.

Kazna je usledila u 33. minutu kada je igrač Crvene zvezde Nejc Pečnik pored dvojice čuvara sa ivice kaznenog proturio loptu do 35-godišnjeg Novakovića koji je iz kaznenog lako matirao Arlauskisa.

Samo četiri minuta kasnije je bilo 2:0 za goste, a strelac je opet bio Novaković. Igrač rođen u Nemačkoj Kevin Kampl je prošao po levoj strani i uputio oštar centaršut i pronašao napadača na drugoj stativi, golman Litvanije je odbranio njegov prvi pokušaj, ali ne i drugi.

Novaković je učestvovao u svih osam poslednjih golova Slovenije na takmičarskim mečevima i to sa sedam golova i jednom asistencijom.

Slovenija i Litvanija sada imaju po šest bodova, Engleska ima devet, a poslednji meč u trećem kolu grupe E igraju San Marino i Švajcarska i to u utorak. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaKvalifikacije za EURO 2016LitvanijaMilivoje NovakovičNejc Pečnikreprezentativni fudbalSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara