""
""

Milojević ceni Azere, ali veruje u uspeh: Gabala je prevejan rival, ali hoćemo da pišemo istoriju

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.07.15. | 12:54

„Očekuje nas jako ozbiljan i dobar protivnik, ekipa sastavljena od pojedinaca koji imaju mnogo jakih međunarodnih i reprezentativnih utakmica u svojim nogama“, poručio je strateg Brđana

Fudbaleri Čukaričkog u četvrtak od 20.30 na Banovom brdu igraju prvi meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Gabalom iz Azerbejdžana. Strateg Brđana Vladan Milojević oprezan je pred okršaj sa Azerima, s obzirom da se radi o ekipi koja je u prvom kolu eliminisala Dinamo iz Tbilisija, ali je jasno da je cilj osvajača Kupa Srbije istorijski plasman u narednu fazu takmičenja.
„Očekuje nas jako ozbiljan i dobar protivnik, ekipa sastavljena od pojedinaca koji imaju mnogo jakih međunarodnih i reprezentativnih utakmica u svojim nogama. Ali, bez obzira kakav je protivnik i što imamo veliki respekt prema njemu verujemo u nas i ono što radimo. Pripremićemo se na najbolji način za ovu utakmicu. Igra se 180 minuta, probali smo da dobijemo što više informaclija o rivalu. Protiv Tbilisija su pokazali da su prava čvrsta ekipa. Po mojim pretpostavkama utakmica će biti interesantna“, rekao je Milojević.

U Azerbejdžanu se dosta ulaže u fudbal, a takav je slučaj i sa Gabalom.

Izabrane vesti

„Ulažu dosta, imaju veliki budžet, što svakako ne umanjuje ono što mi radimo. U svojim redovima imaju dosta igrača iz Černomoreca koji je izbacio Crvenu zvezdu, zajedno sa trenerom Grigorčukom, koji ih je doveo u Gabalu. Veliki izazov je pred nama, imamo i snage i vremena da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Verujemo u sebe, ali njima predajemo ulogu favorita, a mi ćemo se pripremiti najbolji način.“

Zdravstveni bilten na Banovom brdu je odličan.

„Mogu da računam na sve igrače. Imamo još dosta vremena da analiziramo protivnika, imam dve tri varijante u glavi i vedeću zašta ću se odlučiti. Imamo malo problema sa Jankovićem, koji je zadobio malu distorziju zgloba u prijateljskoj utakmici sa Radom“.

Da li očekujete da će protivnik igrati klasičan bunker?

„Po nekim informacijama oni igraju isto i kod kuće i na strane. Imaju dosta azerbejdžanskih i bivših ukrajinskih reprezentativaca. Ne znam kako će oni izaći na nas, jer mi ne rezmišljamo o njima, već o tome kako ćemo mi igrati“.

Koji rezultat bi vas zadovoljio?

„U pitanju su dve utakmice, a ja nikada nisam gledao na takav način. Otkad sam ja u Čukaričkom mi se trudimo da igramo napadački. Ako pokušate da igrate na neki određeni rezultat to je rizik. Svako igra da pobedi, a šta će biti i kako će biti videćemo. Mislim da jedna utakmica neće odlučiti utakmicu“

Da li je Gabala bolja ili lošija od Domžala.

„Razlika je ta što oni imaju dosta novca i mogućnosti da dovode igrače koje žele. Razlika je u pojedincima. Imaju dosta igrača koji su igrali u Štahtjoru i ukrajinskoj ligi. Kao pojedinci su jači. Svako od njih može da napravi razliku na terenu. Pravi su prevejani protivnik, dok su Domžale više timska ekipa“.

Prolaz u treće kolo bi bio od ogromnog značaja za klub sa Banovog brda.

„Mislim da su moji igrači apsolutno svesni kompletene situacije. Svaka pobeda i prolaz na psihološkom planu znači, ali meni je najvažnije da oni budu pravi na terenu, da daju sve od sebe. Mi ćemo dati sve od sebe da borbom za svaku loptu dovedemo publiku, drago mi je što je prošli put bilo 3.000 ljudi i još jednom bi ih pozvao da dođu i isprate ove momke, koji uvek daju sve od sebe“, rekao je Milojević.

Uprava Čukaričkog odlučila je da ulaz na istočnu tribinu bude besplatan, dok će ulaznice za Zapad koštati 500 dinara.


tagovi

Vladan MilojevićSrbijaLiga EvropeGabalaEvropaČukaričkiAzerbejdžan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara