Džonatan Kafu
Džonatan Kafu

Milojević o Kafuu: Strpljiv sam, pokazaće zašto je došao

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.11.18. | 14:44

„Neću da kukam, volim utakmice, ali napori su veliki“, kaže trener Zvezde pred meč osmine finala Kupa Srbije

Četiri poslednje prvenstvene utakmice ni u protokolu, kao i tri od četiri u dosadašnjem toku Lige šampiona, na gostovanju u Vranju, u početnoj fazi Kupa Srbije sedeo je na klupi 90 minuta, pa je možda meč sa TSK-om (sreda, 15.00, TV Arenasport 1), u okviru osmine finala, poslednja šansa Džonatanu Kafuu da se ušunja u prvi tim Crvene zvezde i pokuša da opravda letošnji angažman iz Bordoa.

Dosad je dao dva gola u Superligi, međutim, „mršav“ je to učinak u odnosu na želje navijača i ljudi iz kluba.
Očekivanja su velika, a ja sam strpljiv. Verujem da će Kafu da pokaže zbog čega je došao“, ne žuri Vladan Milojević u oceni učinka brazilskog krilnog napadača.

Izabrane vesti

A Kafu bi možda mogao da dobije šansu ako se zna da su neki od igrača odsutni zbog reprezentativnih obaveza, neki su roviti, a protivnik je idealan da bi u sredu od 15 časova razigrali fudbaleri skromnije minutaže, jer do zimske pauze lakšeg rivala, bar na papiru, crveno-beli neće imati.
„Ulazimo u završni deo polusezone. Predstoji nam osam utakmica u 20-ak dana. Iskoristili smo pauzu da se odmorimo, ali i kako bi smo radili na pripremi za naredne izazove. Želja nam je da dođemo do završnice takmičenja. Rival je dobra ekipa, sa visokim ambicijama, jedan od favorita u Prvoj ligi, odlično predvođen trenerom Sabom. Očekuje nas zanimljiva, ali i teška utakmica. Pozivam sve zvezdaše da nas podrže i u Kupu Srbije“.

Vladan Milojević

Meč na Marakani biće jubilarni 30. Zvezdin od početka leta, ako se računaju sva takmičenja. Ovaj sa članom Prve lige pada na Arađelovdan, plus je zimsko doba, pa je pitanje kakav će biti ambijent na stadionu.
„Promena vremenskih uslova donela je i neugodnije uslove za igru, teške terene… Pregršt je faktora koji utiču na sastavljanje tima, primorani smo na rotacije. Ponavljam igračima da budu u potpunosti spremni i fokusirani na utakmice, svaka nosi određeni rizik. Zdravstveni problemi imaju uticaja, ali se nadam da ću uskoro imati sve igrače na raspolaganju. Dueli Lige šampiona su znatno zahtevniji, iziskuju više trčanja i napora, rivali su na višem nivou i to je teško dočarati na treningu".

O naporima još koja reč...
"Zahtevnost internacionalnih mečeva manifestovala se na povrede. Igramo u riotmu sreda-nedelja, ne želim da kukam, drago mi je što je tako, jer volim utakmice, ali su napori veliki. Ne bi treba zaboraviti da imamo i reprezentativce koji su izloženi dodatnim naporima. Nekad smo za celu sezonu igrali oko 36 ili 37 utakmica, koliko ćemo sad odigrati za polusezonu“.

Šef Zvezdine struke večeras će iz karantina posmatrati duel Srbija – Litvanija, uz nadu da će Orlovi pobedom osigurati prvo mesto u Grupi 4 C divizije Lige nacija.-
„Uvek sam uz reprezentaciju, veliki sam navijač Srbije. Drago mi je da smo na dobrom putu, sve ide kako treba. Neophodno je pružiti podršku reprezentativcima i obezbediti im mir. Utakmica sa Litvanijom veoma je bitna, prilika da stavimo tačku na i“, zaključio je Vladan Milojević.

FOTO: Star sport


tagovi

Vladan MilojevićDžonatan Kafu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara