""
""

Miloš Ninković iz Australije: Zvezda je živa rana, žao mi je što nisam upoznao Del Pjera

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.08.15. | 16:31

„Prihvatio sam poziv Sidneja, jer u Evropi više nisam imao motiva“, rekao ljubimac Delija

Mnogo profesionalnih ciljeva ispunio je Miloš Ninković tokom karijere. Kao član Dinama iz Kijeva bio je redovni učesnik Lige šampiona, doživeo je da ispuni dečački san vrativši titulu u trofejnu salu stadiona Rajka Mitića, bio je i član nacionalnog tima koji je igrao na Mundijalu u Južnoj Africi.

Sa spoznajom da nema više kome da se dokazuje na Starom kontinentu, iskusni vezista se odlučio za put kojim se ređe ide. Prihvatio je poziv iz Australije i postao prva zvezda tamošnjeg Sidneja. Jasno je da odgovorni u tom klubu očekuju da će popularni Nine doneti šampionsku aromu klubu koji od 2010. godine čeka na prvenstveni trofej.

Izabrane vesti

Sudeći po ekskluzivnim izjavama za australijski državni radio SBS na srpskom jeziku, rođeni Beograđanin se na prvi pogled zaljubio u Sidnej. Mada i tako daleko od kuće ne može da pobegne od Crvene zvezde.
„Zvezda mi je živa rana. Ovo je najteži period u istoriji kluba. Ali nama zvezdašima je ostalo samo da se nadamo“. Pratim naravno i ostale klubove i njihove igre u Evropi. Vojvodina je napravila ogromno iznenađenje izacivši Sampdoriju, Partizan ima šanse da se plasira u Ligu šampiona. BATE je prošle godine gubio visokim rezultatom od Šahtjora“, rekao je Miloš Ninković.

Imao je ponudu iz Evijena da ostane u tom klubu i nastavi da vodi bitke na francuskim terenima. Ipak, prepoznao je nešto posebno u pozivu Sidneja.
„Iskreno već dugo godinama igram u Evropi, i nekako mi je ponestalo motivacije. Tražio sam novi izazov. Gledao sam i porodicu. Ovde imaju sve uslove za život. Bolje da mi deca ovde odrastaju, a ne negde drugde“.

Zasad Miloš Ninković upoznaje nov način života i – uživa.
„Sve je novo, ali svi su me oduševili počev od trenera Arnolda. Igrači su vrlo ljubazni. Kada sam došao, njih 15 me je pitalo da li mi je potrebna neka pomoć. Igrajući u Ukrajini i Francuskoj nisam navikao na tako nešto. Imao sa prilike da pogledam samo kup utakmicu koju je Sidnej igrao. Teško je oceniti kvalitet tima, jer su igrali protiv ekipe koja se branila svih 90 minuta“.

Cilj Sidneja u ovoj sezoni je – titula.

„Čuo sam da nisu osvojili prvenstvo od 2010. godine. Mislim da možemo to da uradimo ove sezone. I Zvezda je imala dugo pauzu, šest godina, pa smo uspeli da vratimo pehar. Biće ovo duga sezona, čekaju nas duga putovanja zbog azijske Lige šampiona. Imamo dobre igrače i očekujem da osvojimo titulu“.

Imaće ljubimac Delija nezahavalan zadatak da u dresu Sidneja zameni Del Pjera.
„Žao mi je što ga nisam upoznao. Kada sam počinjao da igram fudbal, on je bio jedan od mojih idola. Ne osećam strah zbog toga što treba da ga zamenim. Doživljavam to kao čast i obavezu. Sa druge strane jako sam srećan što je u klubu ostao Milo Čava Dimitrijević“, poručio je Ninković za SBS.

OVDE MOŽETE DA PRESLUŠATE KOMPLETAN INTERVJU SA MILOŠOM NINKOVIĆEM

(Foto Branko Cvetojević, SBS)


tagovi

SrbijaSidnejMiloš NinkovićMiloš Dimitrijevićmeđunarodni fudbalFK Crvena zvezdaAustralijaAlesandro Del Pjero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara