"Milosavljević"
"Milosavljević"

Milosavljević: Lakše se diše, nije nam važno preko koga ćemo do finala i Evrolige

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.01.15. | 12:53

“Nema nikakvog kalkulisanja. Naši ciljevi su poznati, želimo da se vratimo u Evroligu. Preko koga ćemo tamo stići, najmanje je važno. Naravno, želimo i domaću titulu, videćemo da li je ovogodišnja ekipa kadra da sve to i ostvari”, rekao je kapiten crno-belih

Milosavljević

Košarkaši Partizana posle pet vezanih pobeda u Jadranskoj ligi i nekoliko rezultata drugih mečeva koji su im išli naruku, konačno čvrsto drže četvrto mesto na tabeli koje im garantuje plasman u plej-of. Kapiten Dragan Milosavljević kaže da ekipu ne zanimaju kalkulacije, kao ni to da li navodno Partizanu više odgovara da bude treći ili četvrti na tabeli.

Izabrane vesti

Osnovni cilj kluba ove sezone, prema njegovim rečima, jeste povratak u Evroligu, a tamo se može samo ulaskom u finale regionalnog takmičenja.
“Nema nikakvog kalkulisanja. Naši ciljevi su poznati, želimo da se vratimo u Evroligu. Preko koga ćemo tamo stići, najmanje je važno. Naravno, želimo i domaću titulu, videćemo da li je ovogodišnja ekipa kadra da sve to i ostvari”, rekao je Milosavljević.

Prvo mesto na tabeli suvereno drži Crvena zvezda koja još nije poražena u Jadranskoj ligi ove sezone, a ako trenutno stanje na tabeli ostane do kraja ligaškog dela, ekipu Partizana u polufinalu očekuje upravo duel sa gradskim rivalom.

 Pobede u nizu u regionalnom takmičenju podigle su samopouzdanje ekipe, ali i u određenoj meri popravile atmosferu u svlačionici, iako ona, kako je naveo Milosavljević, nikada nije bila loša.
“Nama je atmosfera u ekipi uvek bila dobra. Ipak, mnogo je drugačije kada non-stop gubiš i to ubedljivom razlikom, bilo nam je tada teško da se pogledamo u oči. Sada je stvarno sve sjajno, družimo se i van terena i zaista ličimo na porodicu”, naveo je Milosavljević.

Njegov povratak na teren navijači su čekali od kraja januara do decembra prošle godine, a kada je “izašao” iz povrede ukrštenih ligamenata kolena, odmah je pokazao koliko znači ekipi.
“Osećam se mnogo bolje i sigurnije, spreman sam uživam u košarci. Nemam strah od duela, mada mnogi  kažu da je to normalno za povratnike od ovako teške povrede. Sve ide u dobrom smeru”, zadovoljno je konstatovao kapiten Partizana.

U poslednjoj utakmici protiv Metalca u Valjevu (83:72), trener Duško Vujošević je prvi put od početka sezone mogao da računa na kompletnu ekipu, a na teren se vratio i Edo Murić.
“Edo se konačno vratio i nadam se da smo završili sa povredama. Delujemo mnogo bolje na terenu, konačno smo kompletni i napokon postajemo dobar tim koji će u narednim mečevima samo napredovati“, zaključio je Milosavljević.

(FOTO: MN press)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaDragan Milosevljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara