""
""

Milosavljević: Najlepše godine života u Partizanu, krivo mi je što sam otišao

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.07.15. | 16:16

“Potpisao sam za Albu, jer se radi o klubu koji otprilike ima isti sistem kao Partizan. Dosta mi znači i to što je naš trener u klubu", objasnio je 26-godišnji košarkaš izbor novog kluba

Dragan Milosavljević posle pet godina protkanih trofejima, više pobedama nego porazima, ali i bolnom povredom ligamenata kolena napustio je košarkaški klub Partizan i otisnuo se u inostranstvo.

Izabrane vesti

Iz beogradskog kluba otišao je kao slobodan igrač, karijeru će nastaviti u berlinskoj Albi, ali pre početka sezone u novoj sredini čekaju ga pripreme za Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Srbije.
“Krivo mi je što sam se posle pet sezona rastao od Partizana. Stvarno je bilo jako lepo svih sezona, imam dosta dragih uspomena, stekao sam mnogo prijatelja. Ljudi u klubu su mi pomogli kad mi je bilo najteže kao prošle sezone. Hvala svima, pogotovo navijačima. To mi je bilo najlepših pet godina u životu”, rekao je Milosavljević koji se sa selekcijom Srbije sprema u Beogradu.

On je u januaru prošle godine povredio koleno i na teren se vratio tek u decembru, ali je dobrim partijama u finišu sezone zaslužio poziv selektora Aleksandra Đorđevića.

Uprkos kvalitetnim igrama, crno-beli su prošle sezone ostali bez trofeja u domaćim I regionalnom takmičenju, ali to ne utiče na ono što je Milosavljević poneo sa sobom iz Humske u Berlin.
“Znate, teško je praviti uspeh u situaciji u kojoj smo bili i uslovima u kojima smo radili prošle sezone, ali ostaju mi lepe uspomene. Hvala svima koji su mi pomogli da se vratim iz teške povrede. Dali su mi podršku i verovali u mene. Neverovatan je odnos koje sam imao sa ljudima iz kluba i navijačima”, objasnio je on.

Milosavljević je, prema rečima trenera Albe Saše Obradovića, i prošle sezone bio želja berlinskog kluba iako se oporavljao od povrede.

Tada nije došlo do realizacije transfera, 26-godišnji bek je potpisao novi ugovor sa Partizanom. Sada su se kockice poklopile i Milosavljević se obavezao na dvogodišnju vernost klubu koji je osam puta bio šampion Nemačke.
“Potpisao sam za Albu, jer se radi o klubu koji otprilike ima isti sistem kao Partizan. Dosta mi znači i to što je naš trener u klubu. Drago mi je što sam došao u jedan tako veliki klub kao što je Alba. Očekujem da krenem sa jednom novom pričom u ovom delu svoje karijere”, objasnio je on.

Milosavljević sada ima prvi put priliku da radi se Đorđevićem otkako je bivši as postao selektor reprezentacije Srbije.
“Ovo je prvi put da sam tu otkako je Sale postao selektor. Zaista je sjajan osećaj biti ponovo na spisku reprezentacije. Super je atmosfera među igračima. Sve su to dobri momci i drago mi je što sam ponovo deo ove priče”, priznao je bivši košarkaš Partizana.

Prošle godine ga je povreda omela da se nađe u nacionalnim timu, ali je selektor Đorđević imao ideju i da ga tako nedovoljno oporavljenog pozove kako bi osetio atmosferu među Orlovima.
“Dosta mi je značilo prošle godine kada je Sale hteo da me zove, iako sam bio povređen. Tada jednostavno nisam mogao, bio sam u fazi oporavka. Srećom, sada se dobro fizički dobro osećam i mogu da pružim ono što je moj maksimum”, istakao je Milosavljević.

Evropski šampionat igra se od 5. do 20. septembra, a reprezentacija Srbije igraće u grupi sa Nemačkom, Španijom, Turskom, Italijom i Islandom. Teška grupa, prema Ercegovim rečima, ima svoje i dobre i loše strane.
“Ovde ima 18 igrača, svi su apsolutno zaslužili da se nađu na selektorovom spisku. Proći će oni koji se najbolje uklope i budu funkcionisali kao tim. Videćemo šta će da bude do kraja ovih priprema”, poručio je Milosavljević.

Najbolji košarkaši Srbije će posle četvorodnevnog boravka u Beogradu, od 20. jula nastaviti pripreme u Kranjskoj Gori, a prvu kontrolnu utakmicu odigrati već 2. avgusta protiv selekcije Mađarske.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaEvroligaDragan MilosevljevićAlba Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara