"Milosavljević"
"Milosavljević"

Milosavljević za MOZZART Sport: Alba je kao Duletov Partizan! U Berlinu mi smetaju samo ludi biciklisti

Vreme čitanja: 5min | pon. 07.12.15. | 09:04

“Svi su mi rekli da je uvek najteža prva godina ’preko’. Mada, ja to nisam osetio. Mnogo mi je lakše jer ovde ima dosta naših ljudi", kaže bivši kapiten crno-belih

MilosavljevićDragan Milosavljević za pet godina provedenih u Partizanu prešao je dug put od momka koji obećava do kapitena i reprezentativca Srbije. Dugo odlazak jednog igrača nije rastužio navijače crno-belih kao što je to bilo letos kada je Milosavljević potpisao za Albu, a veoma brzo postao je i lider ekipe iz Berlina.

Kako je rekao u razgovoru za naš portal, klub iz Berlina ide korak po korak, jer se još uvek radi o prvom delu sezone, ali trofeji u Nemačkoj zacrtani su kao primarni cilj.
“Zadovoljan sam učinkom. Na početku smo praktično bili bez poraza, igrali u dobroj formi. Kasnije smo malo pali, ali i to je normalno. Guramo dobro u domaćem šampionatu, a imamo i šansu za plasman u drugu fazu Evrokupa. U Nemačkoj takođe igramo dobro i nema razloga da ne verujemo u uspeh“, rekao je Milosavljević za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Privikavanje na novu ekipu nije mu palo teško iz nekoliko razloga, mada priznaje da se stvari odvijale veoma brzim tokom.
“Nisam očekivao da ću baš ovako brzo da se naviknem, ali bilo mi je znatno lakše zbog trenera Saše Obradovića. Takođe, olakšavajuća okolnost je i to što je njegov sistem rada veoma sličan onome u Partizanu kod Duška Vujoševića, pre svega kad je u pitanju disciplina koja se zahteva. Pored toga, mnogo su mi pomogli i Obradovićevi asistenti“, objasnio je srpski košarkaš.

Milosavljević kaže da je nemačka liga veoma kvalitetna, često se dešavaju iznenađenja i postoji širok krug favorita.
“Bamberg ima stvarno fantastičan tim, Bajern takođe. Klub iz Minhena se polako vraća u formu, igraju sve bolje, a sve pod vođstvom trenerskog majstora kakav je Svetislav Pešić. Tu su još Ulm i Frankfurt, naravno Alba, pa i Ludvigsburg. U svakom slučaju, nije lako igrati u Bundesligi. Svako može svakog da iznenadi i nikad ne smeš da se opustiš“, analizira on.

Berlinska ekipa trenutno deli prvo mesto na tabeli Bundeslige sa Bambergom, dok će u Evrokupu u poslednja dva kola pokušati da izbori plasman u drugu fazu.
“Evrokup igramo, pa dokle doguramo. Naravno, uvek gledamo najviše ciljeve. U domaćim takmičenjima pucamo na trofeje, ali videćemo kako će da nam se ’otvore’ stvari u nastavku sezone“, diplomatski odgovara bivši Partizanov kapiten.

O berlinskom klubu i ekipi Milosavljević ima samo reči hvale.
“Alba je veliki i veoma dobro organizovan klub sa sjajnim uslovima. Ljudi rade na sjajan način, liga je baš uređena, kao, uostalom, i sve što Nemci organizuju. Kad su u pitanju saigrači, družim se naravno sa Kikanovićem i Lončarom, što je i logično, govorimo isti jezik. Međutim, i svi ostali momci su zaista sjajni. Družimo se i van terena, idemo zajedno na razna mesta i dobra je atmosfera u ekipi“, naveo je on.

Milosavljeviću je ovo prvi inostrani angažman u karijeri, ali kaže da se brzo navikao i na novi grad, odnosnu metropolu kakav je Berlin.
“Svi su mi rekli da je uvek najteža prva godina ’preko’. Mada, ja to nisam osetio. Mnogo mi je lakše jer ovde ima dosta naših ljudi. Berlin je sjajan, prelep grad i preporučio bih svakom da ga poseti. E sad, jedina stvar koja mi smeta je to što voze bicikle kao ludaci (haha)... Ima baš mnogo biciklista, rade šta hoće u saobraćaju, sve im je dozvoljeno. Neverovatno koliko voze bicikle. Mada, ko zna, možda ću kada dođe proleće kupiti sebi jedan bajs“, iskren je on.

Nemačka je i zemlja svetskih fudbalskih šampiona, a Milosavljević je kazao i da planira da ode i na neki od stadiona.
“Voleo bih da odem na fudbalsku utakmicu Herte do kraja sezone. Mada, ima ovde drugi klub, Tenis Borusija Berlin i lokalci kažu da je na njihovim utakmicama uvek mnogo bolja atmosfera nego kada igra Herta“, otkriva on.

Milosavljević ističe da i dalje sa velikom pažnjom prati situaciju u Partizanu koji je ove sezone u Jadranskoj ligi ima najlošiji start u klupskoj istoriji.
“Finansijska situacija je teška, svaka čast ljudima u klubu koji se bore ga podignu na noge. Nekad u takvim situacijama mora i da se žrtvuje sezona kako bi se klub vratio na stare staze. Ekipa je mlada, polako se skockala sa dva inostrana pojačanja. Deluje da igraju sve bolje. Protiv Cedevite i na još par mečeva nisu imali sreće. Da su dobili te utakmice, stvari bi bile mnogo drugačije. Želim im sve najbolje, verujem da će trud i rad uskoro da počnu da se isplaćuju“, jasan je on.

Bivši kapiten crno-belih ističe i da je pred novim trenerom Partizana Petrom Božićem izuzetno težak zadatak ove sezone.
“Partizan je stvarno veliki klub, nosi ogromnu odgovornost i pritisak. Nije lako biti tu, a posebno ne posle Duleta. Pera poseduje jak karakter, dobar je psiholog. Nedostaje mu iskustvo, ali doći će sve to na svoje. Dobro ga poznajem, igrao sam sa njim, a dve godine mi je bio i pomoćni trener. Veoma je perspektivan“, kaže on.

Milosavljevića je na mestu kapitena Partizana zamenio 18-godišnji Vanja Marinković. Za njega je reprezentativac Srbije zatražio strpljenje javnosti i navijača.
“Vanja je stvarno veliki talenat, možda ga je na početku sezone malo opteretila ta kapitenska traka, ali i to je potpuno normalno. Treba ga gurnuti u vatru i imati strpljenja, biće i dobrih i loših utakmica“.

Milosavljević je uveren i da će jednog dana ponovo imati priliku da zaigra pred navijačima crno-belih.
“Iskreno se nadam tome. Partizan je moj klub i uvek će to biti. U svakom slučaju nadam se da ću se jednog dana vratiti među crno-bele“, poručio je on.

Jesenas je Milosavljević sa reprezentacijom Srbije osvojio četvrto mesto na prvenstvu Evrope, a nada se da će sledeće godine Orlovi igrati na OI u Rio de Žaneiru.
“Reprezentacija je uvek iznad svega. Ima dosta vremena do tog kvalifikacionog turnira. Videćemo da li ću biti na spisku. Imamo dobru, kvalitetnu i perspektivnu ekipu. Svakako smo među najboljima u Evropi i iskreno se nadam da ćemo videti Rio“, zaključio je Milosavljević.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: MN Press i Starsport)


tagovi

FK PartizanNemackaEvropaEvroligaDragan MilosevljevićAlba Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara