""
""

Milutinović: Ne može odbrana da se igra samo 10 minuta

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.15. | 17:33

"U dosadašnjem toku sezone Partizan ni na jednom gostovanju nije bio inferioran. Pre svega, biće važno da protiv Cedevite odigramo dobru i kvalitetnu odbranu", poručio je krilni košarkaš crno-belih

Partizan je preživeo Tajfun, mnogo teže nego što se očekivalo i košarkašima najtrofejnijeg srpskog kluba pogled je sada već uperen ka Zagrebu i gostovanju jednom od favorita u Jadranskoj ligi, Cedeviti.

Izabrane vesti

Kao nikada do sada u regionalnoj ligi, kvalitet nije bio više na strani zagrebačke ekipe, koja za razliku od Partizana nema ni finansijskih, a ni nekih kadrovskih problema.

Uprkos pobedi nad Tajfunom, crno-beli su ostali u donjem delu tabele. To im je bio tek četvrti trijumf u regionalnom takmičenju ove sezone.

Jedan od glavnih utisaka je da su crno-beli na toj utakmici podbacili pre svega u odbrani i da je to nešto što bi baš skupo moglo da ih košta u nedelju u Zagrebu.
“Ima još dovoljno vremena do te utakmice u kojoj uloga favorita pripada Cedeviti. Radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, to je pokazala i u Evroligi. Doduše, mi u dosadašnjem toku sezone ni na jednom gostovanju nismo bili inferiorni. Pre svega, biće važno da protiv Cedevite odigramo dobru i kvalitetnu odbranu i to mnogo duže od 10 minuta, što je bio slučaj na prethodnim utakmicama“, naveo je Andrija Milutinović, krilni košarkaš crno-belih.

Pored odbrane, u poslednjem meču, ali i nekim ranijim odigranim u hali Pionir kao da su igrači Partizana osećali pritisak zbog imperativa pobede.
“Moguće da je tako delovalo sa strane, ali pred početak poslednje utakmice stvarno nije bilo nikakvog pritiska. Jednostavno, oni su pogodili neke teške šuteve u prvom poluvremenu, a mi nismo odigrali baš čvrsto u odbrani“, objasnio je on.

Partizan je u dosadašnjem toku sezone uglavnom gubio utakmice u neizvesnom finišu, što u prošlom kolu nije bio slučaj i to, prema Milutinovićevim rečima, može da raduje sve u ekipi.
“Konačno smo i mi odigrali kvalitetnu i dobru završnicu na nekoj utakmici. Tačno je da smo slabije ušli u utakmicu, ali na kraju smo se vratili i pobedili, a to je najvažnije“, zaključio je košarkaš Partizana.

Utakmica 12. kola Jadranske lige između crno-belih i Cedevite igra se u nedelju u Zagrebu od 19 sati.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaEvropaAndrija Milutinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara