Mina pecnuo Valverdea: Mnogo puta sam trenirao sam, a on me nije pozvao

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.11.18. | 12:40

Kolumbijac pričao o vremenu u Barseloni, Evertonu, uticaju Marka Silve da dođe na Gudison...

Dolazak Džerija Mine u Everton kroz posao vredan 30.000.000 evra viđen je kao logična posledica nemogućnosti kolumbijskog štopera da se navikne na fudbalski život u Barseloni i nametne Ernestu Valverdeu u prvom timu. Everton je tu odigrao ključnu ulogu i strpljivo izboksovao vrlo dobar transfer.

Po završetku turbulentne sezone u Barseloni, Mina je Mundijalu u Rusiji pokazao koliko vredi. Bio je najbolji strelac Kolumbije sa tri pogotka i defanzivni zid koji je malo ko uspeo da pređe. Posle nekih solidnih partija u Evertonu, izvukao se zaključak da je Barselona možda i olako pustila Minu da ode. Možda se sada u Kataloniji kaju zbog učinjenog, ali Džeri Mina ne gleda na period iza sebe. 
“Verujem u to da nikada ne treba gledati unazad. Važno mi je samo da gledam napred i u ono što me čeka. Dao sam sve od sebe u Barseloni. Trenirao jako. Trenirao sam sa ekipom mnogo, ali onda bih saznao da nisam u planovima za takmičarski sastav“, priča Mina za britanski Telegraf i nastavlja:
“Mnogo puta trenirao sam sam kako bih ostao fit, ali me Valverde nije pozvao. Nije računao na mene. Nije se dalo. Ali, svaki put kada ti se tako nešto dogodi, bilo da je klub ili reprezentacija, moraš da radiš jako i dobro, kako bi trener video da imaš želju“.

Izabrane vesti

Baš to je Mina i radio. Onda je došlo Svetsko prvenstvo u Rusiji, gde je igrao u startnoj postavi i pokazao svetu da ima kvalitet.
“Mundijal mi je došao kao vreme za naplatu dugova. Bila je to moja šansa da pokažem šta znam. Više od bilo čega, bila je to šansa da radim ono što najviše volim – da igram fudbal. Sada razmišljam samo o tome šta sve mogu da postignem u ovom velikom klubu“.

Zbog toga je nastavak priče i išao u smeru sumiranja utisaka posle uvodna tri meseca u Evertonu.
“Profesor Marko (Silva) je sa mnom pričao svaki dan, nagovarao me je da dođem u Englesku. Kad god sam trenirao, bio na odmoru ili se spremao za Mundijal, Marko (Silva) je bio na telefonu i pričao sa mnom. Govorio mi je: 'Momče, dođi kod nas i igraj fudbal'. Poverenje koje je pokazao u mene bilo mi je najvažnije. Sada znam da sam napravio pravu odluku. Najbolju koju sam mogao da donesem u tom momentu“.

Priznao je Mina da je bilo razmišljanja o Mančester junajtedu, ali samo u glavi njegovog agenta.
“Od prvog momenta u fokusu mi je bio samo Everton. Moj agent je pričao o Mančester junajtedu. Iskreno, oduvek sam bio upoznat s kvalitetima engleskog fudbala – Mančester junajted, Siti, Everton, Totenhem. Iskreno, pratio sam Everton još otkako sam bio klinac. Gledao sam ga u vreme kada je Felaini igrao ovde“, priznao je, verovatno malo i da se dodvori navijačima.

Malo ko zna da Džeri Mina vodi humanitarnu organizaciju koja se bavi pomaganjem deci u njegovom rodnom gradu Guačeneu.
“Stvar je u tome da pomognem ljudima, da ih inspirišem da urade nešto više sa svojim životom. Ne samo u mom rodnom gradu, nego i celoj Kolumbiji. Želim da budem primer drugima. Nadam se da će deca ići napred u budućnosti. Svoje vreme posvećujem njima kako bih im pomogao da izbegnu skretanje na pogrešan put“.

Foto: Reuters


tagovi

Džeri Mina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara