""
""

Mitre, ima u tebi nekog đavola

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.10.15. | 10:38

“Rekli smo mu da bude pametan”, prenosi Stiv Meklaren pred derbi Sanderlend - Njukasl

Jedan protiv Mančester Sitija, jedan protiv Noriča, ako bude i makar jedan u susretu sa omraženim Sanderlendom Aleksandar Mitrović će se na duži vremenski period useliti u srca navijača Njukasla. Srpski napadač je konačno počeo da pogađa u Premijer ligi, međutim, tek je veliki derbi Severa pozornica za dokazivanje.

Zato Svrake od novajlije iz Anderlehta očekuju dve stvari: da pogodi mrežu lokalnog rivala, ali i da - završi meč.
Nećemo da se zanosimo i posle ovacija koje je Mitrović dobio protiv Noriča kažemo “vau”. Znamo da ima nekog đavola u njemu, takvim ponašanjem doprineo je poboljšanju naše igre. To nam je potrebno, mada isto tako nam je potrebno da se kontroliše. Njegovo ponašanje je ključ za uspeh u nedelju. Svesni smo Mitrovićevih ispada u prošlosti, međutim, ne minule tri utakmice pokazao je visok stepen zrelosti”, priča Stiv Meklaren, trener crno-belih.

Izabrane vesti

Mitroviću od dolaska u Englesku tamošnji novinari prebrojavaju minute, žute i crvene kartone, ali u poslednje vreme nemaju ni za šta loše da se uhvate, pa moraju da pišu o - golovima. Zasluženo, jer je Aleksandar Mitrović nagovestio da može da bude od velike koristi ekipi koja je tek u minuloj rundi zabeležila prvu prvenstvenu pobedu.
U poslednje vreme Mitrović igra pametno. I efikasno. Možete da budete pametni, a da ne budete efikasni, mada on definitivno deluje zrelije nego na početku sezone. To je zato što smo mu mi iz stručnog štaba govorili: “budi pametan”, dodao je Meklaren.

Njukasl je tri koraka ispred poslednjeplasirasnog Sanderlenda, međutim, nad glavom mu visi negativna tradicija koja pokazuje da u poslednjih pet derbija ima sve poraze (i tek jedan postignut gol), a da velikog rivala nije savladao od 20. avgusta 2011.
Ne znam i ne zanima me šta se dešavalo na prethodnim utakmicama, verovatno da ni polovina igrača koji su sad u Njukaslu nema pojma o tome. Prava stvar je da svakoj utakmici pristupimo na isti način, bez obzira što je ova posebna za navijače i ljude iz kluba. Ja vam kažem da je svaka u Premijer ligi teška, a rekao sam i Mitroviću i ostalima da ne smeju da se ponašaju u stilu: “sad je derbi, tu ću da se pokažem”. Ne, onakvi kakvi su bili protiv Noriča potrebni su nam na svakom susretu”, završio je Stiv Meklaren.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

Stiv MeklarenPremijer ligaEvropaEngleskaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara