"Mitrović i Šunmaker"
"Mitrović i Šunmaker"

Mitrović iskreno: Bio sam ljut na Meklarena, gol je za Šunmakera

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.15. | 10:09

Srećom, uspeo je srpski golgeter da taj bes kanališe u pozitivnom smeru u pobedi protiv Totenhema

Mitrović i ŠunmakerMorali su to da prođu i asovi kakvi su Nemanja Vidić i Branislav Ivanović. Nije lako privići se na ubitačni ritam Premijer lige. Većini je potrebno šest meseci za aklimatizaciju. Aleksandar Mitrović nije izuzetak. Brzo je nagovestio ogroman potencijal, ali u dresu sasvim prosečnog tima Njukasla nije uspeo da ponavlja dobre partije iz nedelje u nedelju. Trener Stiv Meklaren stavio ga je na hlađanje. Čim se vratio na teren Mitrović je eksplodirao!

Pri zaostatku 0:1 na gostovanju kod Totenhema na Vajt Hart Lejnu Meklaren je ubacio Mitrovića u vatru. Prvo gol samo dva minuta po ulasku na teren, pa asistencija za Ajozea Pereza u sudijskoj nadoknadi. Njukasl je ponovo pobegao iz zone ispadanja. Mitrović je pokazao da je Meklaren pogrešio što ga je u protekle dve nedelje držao na klupi.
"Bio sam ljut. Nije mi bilo drago što sam dve utakmice sedeo na klupi. U redu, nisam ništa govorio, jer imam puno poštovanje i prema Papisu Siseu i prema treneru, ali želeo sam da dokažem svima da zaslužujem da igram. Nikome nije lako da drugome greje klupu. Ali bio sam strpljiv, naporno radio i čekao trenutak", kaže Mitrović, koji je u Engleskoj stigao sa reputacijom igrača koga muče problemi sa spremom.

Izabrane vesti

Ostalo je to iz vremena u Anderlehtu u kome je bio najbolji strelac. Ali u Belgiji su umeli da mu zamere na kilaži, a kad glasina krene da kruži teško ju je zaustaviti čak i kada nema razloga za kritike. Mitrović je znao šta mu je činiti. Kondicioni trener Alesandro Šunmaker postao mu je "najbolji drug". Radost zbog gola protiv Totenhema Mitrović je podelio prvo sa holandskim trenerom.
"Svaki dan radimo samostalno. I pre nego što sam kročio na teren rekao mi je: ’Daćeš ga’. I dao sam i ovo je gol za njega i za moje saigrače. Imali smo ove sezone mnogo uspona i padova, protiv timova sa dna tabele nismo igrali kao protiv onih sa vrha i to je nešto što ćemo morati da promenimo. Imamo dobre igrače, momke koji znaju da igraju fudbal, samo moramo da pritisnemo i da svaku utakmicu igramo kao sad u nedelju", pojačnjava Mitrović.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiv MeklarenPremijer ligaEvropaEngleskaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara