""
""

Mitrovićev rezime kvalifikacija: Kada smo počinjali gledalo nas je 5.000 ljudi, a za Gruziju - 50.000!

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.10.17. | 19:58

„Slavoljub Muslin nas je da treniramo jako, da verujemo u tim. Atmosfera je bila neverovatna u poslednjih godinu i po dana. Dobri smo prijatelji i siguran sam da svi jedva čekaju da dobiju poziv od reprezentacije i da se okupimo. Uživanje je biti deo takvog tima“, kaže Njukaslov centarfor

Radost zbog plasmana na Mundijal posle više od sedam godina čekanja ne jenjava. Fudbalska Srbija konačno može da se obraduje reprezentativnom uspehu, a Aleksandar Mitrović tvrdi da je meč protiv Gruzije bila njegova „najveća i najponosnija noć“ u njegovoj karijeri.

Izabrane vesti

On je u razgovoru za sajt Njukasla sumirao utiske sa nedavno završenih kvalifikacija.
„Bila je to neverovatna noć za sve u Srbiji, bilo je nezaboravno! Iza nas su duge kvalifikacije, prošlo je godinu i po dana otkako smo počeli. A cela zemlja čekala je osam godina kako bismo otišli na neko veliko takmičenje“, kaže Mitrović.

Najbolji strelac Srbije u predigri za Mundijal u Rusiji otkrio je kakav je osećaj bio početi kvalifikacije, a kakav se utisak stvorio na kraju.
„Kada smo počeli, bilo je jako teško jer niko nije verovao u nas. U prvoj utakmici gledalo nas je između 5.000 i 10.000 gledalaca, a protiv Gruzije bilo je gotovo 50.000. Neverovatan je osećaj zbog svega što smo uradili i postigli, velika stvar za sve nas“.

Nije krio Mitrović da mu je reprezentativni uspeh ostvarenje dečačkog sna.
„Kada sam bio mlađi sanjao sam o tome da predstavljam svoju zemlju i narod na nekom velikom takmičenju. U Srbiji se prati mnogo sportova - košarka, vaterpolo i još nekoliko sportova koji narod voli, a upravo u tim sportovima imamo velike uspehe. Ali, fudbal je i dalje broj jedan. Zato i jeste neverovatno sve što smo postigli“.

Završio je nestašni golgeter kvalifikacije sa sedam golova i asistencijom, a Slavoljuba Muslina označio je kao nekog ko je najviše verovao u njega.
„Selektor je uvek verovao u mene, zbog njega sam uvek prvi centarfor i igrao sam u skoro svakoj utakmici. Dao mi je samopouzdanje i jako mi je drago što sam mu uzvratio sa golovima i asistencijama. Srećan sam i ponosan, ujedno i zahvalan. On poznaje moje kvalitete i uvek me je ohrabrivao da idem napred. Ne samo mene, već i ceo tim. Pre nego što je Muslin došao imali smo problem, jer smo imali dosta kvalitetnih igrača, ali ne i tim“.

Mitrović je potom detaljnije objasnio šta se to promenilo u reprezentaciji.
„Naterao nas je da treniramo jako, da verujemo u tim. Atmosfera je bila neverovatna u poslednjih godinu i po dana. Dobri smo prijatelji i siguran sam da svi jedva čekaju da dobiju poziv od reprezentacije i da se okupimo. Uživanje je biti deo takvog tima“.

Uspeh sa Srbijom naterao ga je da ozbiljno poradi i na vraćanju u prvi tim Njukasla.
„Sve je na meni. Moram da ostanem u formi, da treniram jako i da probam da se što bolje pripremim za Svetsko prvenstvo i isto dočekam u najboljoj mogućoj formi. Ima mnogo vremena dotad, ali želim da igram, da radim i budem u formi“.

Na kraju - ostaju odlazak na Mundijal i očekivanja pred veliko takmičenje?
„Na Mundijalu se okupljaju najbolji igrači sveta i najbolje reprezentacije, to je najveće takmičenje i san svakog fudbalera. Srbija je mala zemlja, sa svega šest ili sedam miliona stanovnika, ali je u grupi najvećih zemalja svetskog fudbala. Mi nećemo ići tamo samo da bismo otišli. Potrudićemo se da napravimo rezultat, da budemo deo istorije srpskog fudbala. To nije samo motivacija za mene, već za sve igrače i narod Srbije“.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aleksandar MitrovićEngleskaEvropakvalifikacije za Mundijal 2018Premijer ligafudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara