Mladenović i Alomerović u istorijskoj generaciji u Gdanjsku: Lehiji Kup Poljske u 96. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 18:15

Jagjelonija nije izdržala

Titula će joj možda izmaći zbog onog subotnjeg poraza u sudaru sa Legijom na domaćem terenu, ali ako ništa drugo Legija je u Gdanjsk odnela pehar Kupa Poljske da zauvek podseća na istorijsku sezonu ovog kluba. Jer iako svakom ljubitelju fudbala dobro poznato ime, Lehija nije baš klub koji ima punu trofejnu vitrinu da se podiči. U stvari, ovaj danas osvojeni joj je tek treći na policama, pošto je Kup osvojila i 1983, a iste godine i Superkupu. Danas protiv Jagjelonije 1:0 zahvaljujući pogotku u šestom minutu sudijske nadoknade!

Junak Lehije je Artur Sobjeh, 28-godišnji napadač kojeg ste mogli da upoznate na bundesligaškim terenima (igrao je šest sezona u Hanoveru, pa dve u Darmštatu) i koji se avgusta prošle godine vratio u poljski fudbal, baš u Lehiju. I sada trijumfalni gol duboko u nadoknadi. Uz prosto neobjašnjvu reakciju odbrane Jagjelonije i golmana Marijana Kelemena. Samo su pogledom ispratili loptu koja je pala na dva metra od gola.

Izabrane vesti

Koncetracija tima iz Bjalistoka je doduše opala još ranije. U 86. minutu je i najbolji strelac Lehije Flavio Paišao, baš posle akcije koju je pokrenuo naš Filip Mladenović, zatresao mrežu protivničkog tima, ali je sudijska trojka sa dosta zakašanjenja poništila taj gol zbog istina opravdane ofsajd pozicije.

Kad već pomenusmo Mladenovića, red je da kažemo i da je među stativama osvajača Kupa bio Zlatan Alomerović, momak rođen u Priboju, doduše odrastao u Nemačkoj. Marko Poletanović je bio u startnoj postavi poraženog tima, ali je zamenjen baš pre no što je Lehija postigla pobednički gol.

Što se tiče samog meča, kao što je često slučaj u Poljskoj, zanimljivije je bilo na tribinama nego na terenu.

(FOTO: Marcin Kadziolka/Shutterstock.com)


tagovi

Lehija GdanjskFilip MladenovićZlatan AlomerovićMarko PoletanovićJagjelonija Bjalistok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara