"Radno na Velodromu"
"Radno na Velodromu"

“Mlađani“ Dijara konačno debituje u Ligi 1, na Velodrom stiže i Mankiljo

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.07.15. | 12:35

Olimpik počeo da troši ogroman novac zarađen prodajom Imbule i Pajea

ž

Radno na Velodromu

Izabrane vesti

Profesionalnu karijeru je počeo u Avru, a Čelsi je njegov talenat uočio još dok u drugoj lige Francuske. Posle pune decenije u pečalbi Lasana Dijara bi konačno mogao da dočeka priliku da debituje u Ligi 1. Ugledni L’Ekip naime piše da je iskusni, ali još dovoljno mladi Dijara dogovorio potpisivanje četvorogodišnjeg ugovora sa Olimpikom iz Marselja.

Kad kažemo "dovoljno mladi Dijara" mislimo na to što je iskusnom vezisti tek 30 godina. Tek, jer je već prošao štošta igrajući za Čelsi, Real, Arsenal, Portsmut, opet Real, Anži i na kraju Lokomotivu iz Moskve.  Nama se učinilo da mu je već 35. Ali utisak ume da zavara kada nečija karijera toliko dugo traje. Dijara bi danas trebalo da doputuje u Marselj na lekarske preglede. Stići će na inicijativu Marsela Bijelse, koji ga je lično zvao telefonom.

L’Ekip takođe navodi da bi na Velodrom trebalo da stigne još jedno dobro poznato lice – Havijer Mankiljo, desni bek Atletika koji je prošlu seoznu proveo na pozajmici u Liverpulu, ali se nije snašao u Premijer ligi zbog čega je saradnja prevremeno i okončana. Bijelsa bi sada otkupi njegov ugovor od Jorgandžija, ali će isprva i u ovom slučaju biti reč o ustupanju 21-godišnjeg defanzivca koga su navodno tražili i Olimpik iz Liona i Bordo. Dijara je pak bio na skeneru Vest Hema.

Podsetimo, Marselj je ovog leta za 20.000.000 evra Portu  prodao Đanelija Imbulu, Dmitri Paje se za 15.000.000 preselio u Vest Hem, Andre Aju kao slobodan igrač otišao u Svonsi, a Andre-Pjer Žinjak se, takođe bez obeštećenja, preselio u meksički Tigres.

Od zvučnijih imena je za 5.000.000 eva stigao samo Karim Rekik iz Mančester Sitija, ugovor Lukasa Okamposa otkupljen je od Monaka za 7.500.000, iz Meca je stigao Buna Sar, iz Nanta Žorž-Kebin N’Kudu... Sve mladi igrači... A Bijelsa je majstor za brušenje bisera.

(FOTO: Action Images)


tagovi

prelazni rok 2015MarseljLiga 1Lasana DijaraHavijer MankiljoFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara