"Miljković je kralj španskih brda"
"Miljković je kralj španskih brda"

Mlađani Miljković izvojevao pobedu na španskom brdu

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.05.16. | 09:42

Nikola Miljković izdržao pritisak na španskom brdskom reliju i zadržao vođstvo na EHCC listi

Miljković je kralj španskih brdaMladi srpski automobilista, Nikola Miljković dokazao je da se i sa minimalnim resursima može mnogo. Bitku na španskim brdima u reli konkurenciji naš vozač je dobio iako je oskudevao u preko potrebnim gumama za vožnju po mokrom kolovozu.

U subotu su vožena dva treninga i jedna trka. Nikola Miljković je vozio bez greške i osvojio najviši plasman već prvog dana. U nedelju je vožen treći trening od koga je naš vozač odustao zato što su mu gume za kišno vreme već uveliko bile potrošene još u Portugaliji.

Izabrane vesti

Nakon toga usledile su dve trke, Nikolu Miljkovića je poslužila sreća, pa je sa minimalnom razlikom na još uvek vlažnoj stazi poveo i to na starim slik pneumaticima.

Treća trka je bila odlučujuća za našeg automobilistu. Italijan Antonio Migliulo nije smeo da bude brži od Miljkovića. Magična granica je iznosila 1,7 sekundi. Napetost je dostigla vrhunac na završetku relija, pa se na poslednjoj nedeljnoj trci plasirao na drugo mesto.

Naš automobilista je na ovaj način uspeo da sačuva vođstvo na EHCC listi, i da se proslavi kao jedan od najmlađih automobilista koji niže uspehe u međunarodnoj konkurenciji na brdskim stazama.

Piše: Miloš Milić

(Foto: Print Screen)


tagovi

ReliAuto moto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara