"Sekulić i Ožegović"
"Sekulić i Ožegović"

Mnogo su jači: Vojvodina pretučena u Plzenju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.08.15. | 22:37

Evropske ambicije Novosađane ugašene su u porazu od 0:3 Ne samo zbog rezultata, već pre svega zbog očigledne razlike u klasii

Sekulić i Ožegović

Stara izreka se pokazala na delu. Fudbal igraš onoliko koliko ti protivnik dozvoli, a Viktorija je u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope Vojvodini dozvolila samo da omiriše ozbiljan evropski fudbal. Ne i da ga igra. Na Dusan areni rutinskih 3:0 za Čehe kao ozbiljno otrežnjenje za novosadski tim, po svemu večeras viđenom ipak nedoraslom izazovima koji bi ga čekali tokom evropske jeseni.

Izabrane vesti

Jer da se ne lažemo Plzenj je mnogo, baš mnogo bolji tim, iako u ekipi nema majstore koji znaju sve sa loptom. Ali ono što znaju Česi rade savršeno. Zna se ko gde stoji, svaki prekid Viktorije podseća na košarkašku akciju tokom koje je dovoljno samo da se plej potapše po glavi i da ceo tim krene u sto puta uvežbavanju kretnju. Zna se da lopta mora da ide od noge do noge, da mora da se trči, da se udari kad treba, da se izdrži kad se mora.

Stoga u Novom Sadu treba da budu zadovoljni što večeras nisu pretrpeli i mnogo bolniji poraz. Pretila ja katastrofa. Dovoljno je reći da je golman Srđan Žakula večeras bio ubedljivo najbolji igrač Stare dame. On i defanzivci su uostalom imali najviše prilika da se istaknu. I zaslužuju najmanje kritike. Vezni red je izgubio bitku, rivalu prepustio šansu da se razmaše. One tečne igre iz Torina večeras nije bilo ni u nagoveštajima. Polu u šali polu u zbilji primetili su prisutni na Dusan areni da ovako izgleda Vojvodina - bez Mirka Ivanića. Kreatora Vošine igre, fudbaleru od kojeg polazi sve u novosadskom timu, u Plzenju nije bilo na terenu. Veznjaci protivničke ekipe su ga utamničili. Navala Voše je time osakaćena. Kašikom su pokušali da prokopaju tunel kroz čvrsti zid ispred Matuša Kozačika. Uzalud.

Sa druge strane, domaći mogu da žale što na revanš na Karađorđu nisu poneli i veći kapita. Ali su svejedno odradili veliki posao, verovatno ga i završili. U 25. minutu, posle jednog d brojnih prekida koji su noge gostiju vezivali u čvor. Strelac je bio Jan Kopic. U 51. minutu i evrogol Ondreja Vaneka šutem sa 22 metra u sa rogalj Žakulinog gola da bi u 82. svojim drugim golom na meču Kopic stavio "tačku na I". Tek da pokažu Česi koliko su moćni. Uostalom to je tim koji već godinama ne trpi promene. Teško da je u poslednjih pet godina izgubio toliko bitnih igrača koliko Voša u odnosu na početak prošle sezone. Ozbiljan evropski fudbal ne toleriše improvizaciju.

U drugom poluvremenu Vojvodina je donekle popravila utisak, ali Novosađanima ostaje samo da se pomire - izgubili su od boljeg. Videli smo u Torinu - čuda se dešavaju. Ne svaki dan. I ne kada protiv sebe imaš objektivno mnogo kvalitetniji sastav.

VIKTORIJA PLZENJ - VOJVODINA 2:0
/Kopic 25, 82, Vanek 51/

Stadion: Dusan Arena;
Gledalaca: 10.769;
Sudija: Havijer Estrada (Španija);

Viktorija (4-2-3-1): Kozačik - Rajtoral, Hubnik, Prohazka, Limberski - Hrošovski, Vanek - Kopic, Kolar (od 68. minuta Horžava), Kovaržik (od 78. minuta Petržela) - Duriš (od 86. minuta Holenda);

Vojvodina (4-2-3-1): Žakula - Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić - Maksimović, Sekulić - Stanisavljević (od 88. minuta Babić), Ivanić, Puškarić (od 68. minut Paločević) - Ožegović (od 88. minuta Pavkov)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaViktorija PlzenLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara