""
""

Moca Vukotić vidi svetlu budućnost Partizana: Kad smo kompletni - najjači smo!

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.05.15. | 17:55

Direktor omladinske škole crno-belih posle polufinala na Turniru prijateljstva u Stanišićima podsetio da su crno-beli igrali oslabljeni i da sa mlađim timom od rivala

U plejadi fudbalskih legendi sa prostora bivše Jugoslavije koje su se ovih dana našle kao gosti na Turniru prijateljstva u Stanišićima, nalazi se i Momčilo Vukotić. Legendarni Moca je rekorder po broju utakmica (791) i postignutih golova (330) u dresu Partizana, turnir je posetio u svojstvu direktora omladinske škole beogradskih crno-belih.

Izabrane vesti

Iako Partizan nije uspeo da obezbedi plasman u finale, Vukotić nije zabrinut za budućnost crno-belih.
"Nismo došli u najjačem sastavu. Pored toga, ova selekcija je imala mnogo utakmica i veliki broj igrača u reprezentaciji. Na sve to, već je i kraj sezone. Kada se sve to uzme u obzir, jasno je da viđeno nije prava slika mogućnosti ovog tima. Ovi momci igraju sa starijom generacijom u ligi, na drugom su mestu, što dokazuje da imaju kvalitet. Među njima je sigurno igrača koji će u bliskoj budućnosti kucati na vrata prvog tima", istakao je Momčilo Vukotić u razgovoru za zvanični sajt turnira.

Koliko je učešće na Turniru prijateljstva značajno za Partizan?
"Zbog samih učesnika na turniru, on je veoma važan, pogotovo jer se radi o generaciji mlađih kadeta. Ovo je prilika da se uporedimo sa ostalim ekipama iz bivše Jugoslavije, a sa druge strane lepa je prilika da se ponovo sretnemo i evociramo uspomene iz prošlosti".

Gde se Partizanova generacija nalazu u odnosu na ostale?
"Timovi koji su igrali u polufinalu su i najjači. Tu zapravo nijanse odlučuju. Što se Partizana tiče, kao što sam rekao mi nismo u punom sastavu, a mislim da imamo najkvalitetniju ekipu".

Koliko igrača iz omladinske škole možemo da očekujemo da uđe u konkurenciju za najjači tim?
"To zavisi od trenera prvog tima. U svakom slučaju, škola Partizana konstantno pokazuje da se kvalitetno radi. To potvrđuje i druga pozicija u Evropi, odmah iza škole Ajaksa. Mislim da će i u ovim selekcijama koje dolaze, 2000. i 2001. godište, biti igrača koji će ući u konkurenciju za prvi tim".

Partizan je prvak Srbije, koje su šanse da se ponovo plasira u Ligu šampiona?
"Mnogo će zavisiti od žreba i od toga kako se odradi prelazni rok. Nadam se da ćemo opet igrati u Ligi šampiona ili bar u Ligi Evrope", istakao je Vukotić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Turnir prijateljstvaSuperligaSrbijaFK PartizanMomčilo Vukotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara