"Aleksa Popović"
"Aleksa Popović"

Morača ostaje neosvojiva tvrđava za Zvezdu: Od dva loša bolja je bila Budućnost!

Vreme čitanja: 4min | pon. 04.11.13. | 22:29

Ni ovog puta crveno-beli nisu uspeli da trijumfuju na vrućem terenu u Podgorici, zbog čega su čelnu poziciju na tabeli prepustili Partizanu i Cedeviti

Aleksa PopovićNi činjenica da je Dejan Radonjić gotovo sedam sezona proveo u Podgorici kao trener Budućnosti nije pomogla košarkašima Crvene zvezde da dođu do pobede u Morači! Igor Jovović, koji je nakon Radonjićevog odlaska preuzeo komandu u podgoričkom timu nastavio je tradiciju svog prethodnika i prekinuo seriju crveno-belih od pet uzastiopnih pobeda ove sezone - 62:60! U jednom izuzetno lošem meču sa malo poena u krcatoj Morači domaćin je iskoristio vrlo loše uslove za igru i slavio nad timom iz prestonice Srbije, koji je očigledno još uvek bio pod uticajem meča sa Panatinaikosom.

Najbolji igrač u domaćem timu bio je Suad Šehović sa 16 poena i 11 skokova, dok su Džalil Akindele i Aleksandar Ćapin ubacili po 12. Na drugoj strani Boban Marjanović je postigao 13 poena, a Blejk Šilb deset.

Izabrane vesti

-----------------------------------

BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA 62:60 (16:18, 16:13, 15:11, 15:18)

Dvorana: SC Morača
Gledalaca: 4.500
Sudije: Saša Pukl, Srđan Dožai, Josip Radojković

Budućnost: Šehović 16 (11sk), Mihailović 10, M. Popović 11, Subotić, Komatina 6, Mugoša, Vitkovac 8, A. Popović 8, Akindele 12 (7sk, 4ul), Ivanović, Ćapin 12 (4as), Kolmen 6

Crvena zvezda: Cvetković, Mitrović, Lazić 2, Blažič 9, Simonović 4, Marjanović 13 (11sk), Radenović 2, Katić 8, Ristić, Nelson 5, Dženkins 7, Šilb 10

-----------------------------------

Oba tima su odigrala jednu mnogo ružnu utakmicu za gledanje, imali po 16 izgubljenih lopti, uz očajan procenat šuta za tri poena (6/25 Budućnost, 1/12 Zvezda). Ono što je definitivno utisak utakmice jeste činjenica da su lopte "letele" na sve strane, da su košarkaši proklizavali kod gotovo svakog ozbiljnijeg napada, posebno u kasnijem toku meča, a Budućnost je meč dobila zahvaljujući trojkama Ćapina i Šehovića (po tri) i odličnom skok igrom, posebno u napadu (23:12 Budućnosti, 24:8 Zvezda). Takođe, meč je obeležio i veliki broj promašenih bacanja na obe strane (16/31 Budućnost, 13/19 Zvezda), što je samo dodatno bacilo senku na ovaj meč.

Prvo poluvreme proteklo je u igri na mahove i serije. Zvezda je dobro otvorila meč i na krilima raspoloženog Šilba stigla do vođstva 11:6, ali vrlo brzo se domaćin vratio u igru. Do kraja poluvremena rezultat je bio tesan, crveno-beli su imali dva do četiri poena prednosti, a Đetići su tri minuta pre odlaska na veliki odmor prvi put poveli na meču. Najzaslužniji za vođstvo Budućnosti bili su Vitkovac i Akindele sa po sedam poena, dok je Popović ubacio šest.

Košarkaši Zvezde su tokom prvih 20 minuta imali nekoliko prilika da uvećaju prednost i rezultatski se odvoje, ali nisu uspeli da iskoriste očajan šut protivnika van linije 6,75 (1/11) i veliki broj izgubljenih lopti (čak osam). Ekipa Dejana Radonjića je takođe imala osam izgubljenih poseda lopte, a vrlo loše je kontrolisala defanzivni skok (osam ofanzivnih Budućnosti), što je predstavljao veliki problem. Jer tako je domaćin i uhvatio priključak, a kasnije i preokrenuo rezultat.

Crveno-bele je predvodio uvek raspoloženi Marjanović sa devet poena i sedam skokova, dok je Šilb ubacio sedam poena.

Treća deonica je ujedno bila i najneefikasnija na meču. Skoro pet minuta Budućnost je imala rezultat 5:4, a onda je domaćin poenima Akindelea i trojkom Ćapina sa osam metara rezultat otišao na 43:37. U nastavku kvartala košarkaši oba tima izgubili su više lopti i promašili otvorenih šuteva nego što su postigli poena. I jedni i drugi su bili očajni u svim fazama igre, najviše zbog ogromne temperature i zapare u Morači. 

Ipak, i u takvoj igri domaćin je uspevao da održi prednost. Trojkom Šehovića Budućnost je ponovo otišla na plus pet (46:41), a do kraja četvrtine Kolmen i Šilb su uspeli da postignu po bacanje. 

Zvezda je serijom 11:3 na početku poslednjih deset minuta uspela da preokrene rezultat i povede sa 53:50, što je nagovestilo vrlo neizvestan finiš utakmice. Popović je samo nakratko uspeo da zaustavi nalet rivala, a Marjanović i Lazić su novim poenima dodatno pogurali svoj tim. Trener domaćih Igor Jovović brzo je zatražio tajm-aut, koji je odmah urodio plodom. Šehović je sa šest vezanih poena (tri bacanja i trojka) doneo novo izjednačenje na meču (58:58) dva i po minuta pre kraja susreta. 

U nastavku je usledilo nekoliko očajnih napada jednih i drugih. Crveno-beli su posle odbranjenog napada Popovića imali sjajnu priliku da ponovo preuzmu palicu, ali je Lazić izgubio još jednu loptu, 15. u tom trenutk. Ćapin je već u narednom napadu izgubio posed, a onda je Simonović poslao er-bol... Seriju izuzetno loših poteza prekinuo je Akindele novim poenima minut i 11 sekundi pre kraja utakmice za rezultat 60:58.

Nakon jednog ubačenog bacanja Ćapina dva puta je pogodio Jaka Blažič sa linije penala, pa je rezultat 12 sekundi pre kraja bio 61:60 za domaćina. A onda još jedan šok - dva bacanja je promašio Šehović, ali je uspeo da upiše ofanzivni skok i ponovo ode na liniju penala... Uz polovičan učinak lopta je posle drugog bacanja mogla ponovo da ode u ruke domaćina, ali je Blažič nekako uspeo da obezbedi novi napad za Zvezdu, poslednji na meču i na kraju promašio...

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksa Popovićblejk šilbBoban MarjanovićBudućnost PodgoricaČedomir VitkovacCrna GoraFK Crvena zvezdaEvropaJadranska ligaKK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara