"Maks Kruze"
"Maks Kruze"

Možda i najbolje pojačanje sezone, ali višak na spisku Joahima Leva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.05.14. | 19:24

"Teško je opisati koliko boli", iskren je Maks Kruze, as Borusije iz Menhengladbaha

Maks KruzeU vremenu kada Real Madrid izdvoji 100 miliona evra za Gereta Bejla teško je pronaći jeftino, a dobro pojačanje. Bilo gde na svetu. Ali, pedantni Nemci su nekako uvek korak ispred svih, a uprava Borusije iz Menhengladbaha može da se pohvali da je u sumanutoj trci za vukla prave poteze. Pa je tako uspela i da na Borusija Park privoli Maksa Kruzea, koji je iz Frajburga stigao za svega 2,5 miliona evra i vrlo brzo pobrao sve simpatije navijača.

Kako i ne bi kada je postigao 12 ligaških golova, a direktan je "krivac" za još toliko, pa su po toj logici u Bundesligi ispred njega od zemljaka samo Marko Rojs (29, 16 golova, 13 asistencija) i Tomas Miler (23, 13 golova, 10 asistencija). A doprinos 26-godišnjeg napadača mogao je da bude još veći. Samo da su saigrači bili malo precizniji.

Izabrane vesti

Naime, Kruze je saigračima namestio čak 94 šanse što je najviše u pet najjačih liga Evrope. Iza sebe ostavio je upravo Rojsa (89), pa i Edena Azara (88), Metjua Valbuenu (87), Luisa Suareza...

Međutim, Joahim Lev se opredelio za 21-godišnjeg Kevina Folanda iz Hofenhajma, pošto je Kruze, prema rečima selektora, po karakteristima previše nalik Rojsu, Mileru i Mariju Geceu.
"Teško je pronaći reći kojima bih mogao da opišem koliko sam razočaran. I nekoliko sati pošto sam čuo za odluku selektora bol je ogroman", priznao je danas Kruze, žrtva selektorove taktike.

Lev je, da pojasnimo, umeo da poput Bajerna ili ranije Barselone i Španije igra bez klasičnog napada, te su mu lažnu devetku glumili Gece, pa čak i Mesut Ozil. Prosta je logika - kada na krilima imaš Rojsa i Milera podrazumeva se da će biti šansi, bez obzira na to ko će igrati u špicu.

Deo nemačke javnosti je, ipak, zabrinut, jer je Kloze podložan povredama, Foland premlad i bez iskustva, a precrtan je i Mario Gomez, pa će Lev možda morati da se osloni "samo" na Podolskog. Naravno, tu su i Miler, Rojs, Ozil... Igrači kojima uloga golgetera nije baš u prirodi, ali se svejedno u njoj dobro snalaze.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalNemackaMaks KruzeEvropaBrazil2014Borusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara