"Dejvid Mojes"
"Dejvid Mojes"

Možda je on stvarno taj? Mojesova prva pobeda nad Fergijem!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.13. | 23:56

Petarda u Leverkuzenu je najubedljivija pobeda Mančester junajteda na evropskim gostovanjima u poslednjih 56 godina kada je Šamrok deklasiran sa 6:0

Dejvid MojesMeseci kritika i makar jedan trenutak u kojem Dejvid Mojes može da uzdignute glave kaže: "Da, ja sam trener za Mančester junajted". Crveni đavoli su, naime, pod vođstvom često osporavanog Škota uspeli da u Leverkuzenu ostvare najubedljiviju evropsku pobedu na gostovanju u više od pola veka što nije uspelo čak ni legendarnom ser Aleksu Fergusonu, koji na Old Trafordu uživa status božanstva.

Tačno 56 godina prošlo je od kada je Mančester junajted ponizio Šamrok savladavši ga na irskom tlu sa 6:0. A saglasićete se da je ovaj sadašnji Bajer mnogo ozbiljniji rival nego što je Šamrok predstavljao te 1957. godine. Međutim, Aspirindžije su danas mogle samo da nemoćno gledaju ples Mojesove mašinerije. Gde se do sad krila takva moć?
"Nema sumnje, najbolja utakmica od kada sam ja ovde", priznaje i Mojes, ali i uverava da je ovo samo početak nove ere trostrukog prvaka Starog kontinenta.
"Biće ovoga još", optimista je Mojes.

Izabrane vesti

Radostan ne samo zbog pet komada u mreži Bajera, već i zbog toga što nijedna lopta nije završila iza leđa Davida De Hee.
"Golovi će biti u naslovima, ali nemojmo zaboraviti i da smo se odlično branili".

I u pravu je. U obe stvari. Svaka čast odbrani, ali kada na Baj areni postignete pet golova jasno je da lovorike idu na račun ofanzivnih igrača.
"Gigs je neverovatan. Njegova viziju, njegova spremnost... To je čudesno i srećan sam što imam priliku da radim sa njim. Vejn Runi je takođe bio sjajan. Mislim da je učestvovao kod barem četiri gola. Povezivao je tim, kao i Šinđi Kagava, koji je isto odigrao veoma dobro", nastavlja Mojes i maltene sam sebi postavlja pitanje.

Zašto je Kagava do sada u Premijer ligi odigrao samo četiri utakmice, tačnije 258 minuta?! Večeras su ga navijači Junajteda proglasili za najboljeg na meču!

"Mojes, odlazi", često su proteklih nedelja uzvikivali navijači Mančester junajteda. Da li će sada promeniti ploču? 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Dejvid MojesEngleskaEvropaLiga šampionaŠinđi Kagava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara