""
""

Može li Montela da oživi Rikijevu izgubljenu magiju? Od novog Kake do ružnog pačeta...

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.16. | 12:20

Argentinac je danas potpisao do kraja sezone za klub iz Đenove i pokušaće da vrati karijeru na pravi kurs

Pre nekih šest-sedam godina, Rikija Alvareza je jurilo pola Evrope i najavljivan je kao „Argentinski Kaka“. Prefinjeni tehničar i pakleni dribler je imao Argentinu pod nogama posle dve titule sa Velezom, a prilikom osvajanja druge titule je bio ponajbolji igrač u ligi.

Izabrane vesti

Arsen Venger je tada bio ozbiljno zagrizao za Alvareza, očekivao se transfer u London, ali je završio u Interu za 13.000.000 evra. Međutim, bila su to ona nesrećna vremena u Interu kada ekipa još nije mogla da se oporavi od mamurluka Triplete i kada su se treneri menjali kao na traci. Alvarez je igrao, postizao i neke golove, ali daleko je to bilo od očekivanog. Posle tri godine je etiketiran kao promašaj i preselio se na pozajmicu u Samderlend koji se obavezao da će otkupiti ugovor od Intera ako izbori opstanak u Premijer ligi.

Sanderlend je preživeo, ali nije želeo da plati. Alvarez se teško povredio posle samo osam utakmica i engelski klub je odbijao da otkupi ugovor. Opravdanje je bilo da je Inter poslao Argentinca na operaciju kolena što nije smeo po slovu ugovora. Slučaj je završio na FIFA arbitraži i vukao se mesecima, a Alvareza nisu hteli ni Sanderlend, ni Inter. Proveo je šest meseci bez kluba, radeći individualno, bio je na ivici prelaska u Porto, ali nije imao čiste papire.

Konačno, stiglo je zeleno svetlo iz FIFA i Riki Alvarez je dobio šansu da opet igra fudbal. Potpisao je ugovor do kraja sezone sa Sampdorijom. Vinćenco Montela veruje da može da pronađe izgubljenu magiju u nogama Argentinca od čije karijere se očekivalo mnogo više. Tek mu je 27 godina, a praktično se nalazi na novom početku. Ako uprska u Sampdoriji, teško da će mu neko opet pružiti ruku spasa.

Bila bi šteta da se to desi. Oni koji su ga gledali u Velezu, teško da mogu da zaborave kako je Riki Alvarez plesao sa loptom i poigravao se sa rivalima.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Serija ASampdorijaRiki AlvarezItalijaInterEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara