""
""

Može li Nejmar u rang s Barsinim 4R čarobnjacima? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.12.13. | 10:54

Romario, Ronaldo, Rivaldo i Ronaldinjo su pisali istoriju Barselone. Pred Nejmarom je težak zadatak…

Brazilci su pisali najlepše stranice Barselonine istorije. Romario je bio perjanica Krojfovog Drim tima početkom 90-ih godina. Nasledio ga je Fenomen Ronaldo koji je za samo jednu sezonu u Kataloniji napravio dar-mar i zaludeo Barsine navijače. Ronalda je nasledio Rivaldo koji je u dresu Barselone postao najbolji fudbaler sveta i doneo Blaugrani pregršt trofeja. A onda je početkom ovog veka stigao i četvrti brazilski velikan sa početnim slovom R u prezimenu. Naravno, reč je o Ronaldinju koji je u Barsi pravio fudbalsku magiju i bio predvodnik još jedne slavne generacije.

Izabrane vesti

Kasnije je dominaciju Brazilaca na Nou Kampu prekinuo Leo Mesi, ali ovog leta je još jedno čudo iz Brazila obuklo dres Barselone. Nejmar se nada da će nasatviti stopama slavnih zemljaka.
“Ronaldinjo je, praktično, pisao Barseloninu istoriju. To što je on radio na terenu bilo je fenomenalno. Ronaldo je sam izabrao svoj put. Romario i Rivaldo su bili različiti tipovi igrača, svako je imao svoj stil, kao što se i ja trudim da izgradim. Voleo bih da dostignem njihove uspehe”, rekao je Nejmar.

Bivši fudbaler Santosa priznao je da mu je saigrač iz reprezentacije Dani Alves mnogo pomogao da se prilagodi na novi klub.
“Uvek morate da imate prijatelja koji će vam pomoći. Ja imam Danija, on je veoma važan za mene. Stvarno mi je mnogo pomogao”, dodao je Nejmar.

U dosadašnjih 20 utakmica za Barselonu brazilski fudbaler postigao je pet golova.

Prilika da se podestite kako su četiri brazilska majstora sa početnim slovom R u prezimenu pisala istoriju Barselone i šta sve Nejmaru nedostaje da bi ih stigao. 

ROMARIO

RONALDO

RIVALDO

RONALDINJO


tagovi

EvropaNejmarPrimeraRivaldoromarioRonaldinjoRonaldoŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara