""
""

MOZZART Sport saznaje: Mekelova poduža lista želja za raskid saradnje

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.16. | 14:12

Izraelac pred klub postavio celu listu zahteva...

Uprkos tome što je sudbina Gala Mekela u Crvenoj zvezdi praktično bila poznata još u novembru, na relaciji iskusnog plejmejkera i kluba sa Malog Kalemegdana nastale su komplikacije koje prete da se pretvore u pravi fijasko. Izraelski mediji već su objavili da Mekel planira da tuži Crvenu zvezdu za sumu od 150.000 dolara, odnosno, po njihovom pisanju, tri zaostale plate. Ali je istina malo drugačija. 

Izabrane vesti

Naime, prema saznanjima do kojih je došao MOZZART Sport, Mekel je Crvenoj zvezdi predao listu zahteva koje klub mora da ispuni kako bi saradnja bila sporazumno raskinuta. On, naime, traži da mu Zvezda isplati čak pet plata, uključujući onu kada je bio na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Izraela i praktično nije bio u klubu, kao i dve otkupne plate. Ali to nije sve. On traži i da mu se na račun uplati i bonus za plasman u Top 16 fazu, u kojem je njegov učinak bio gotovo marginalan, a na sve to želi i trening kompenzaciju. Dakle, Mekel je pred Nebojšu Čovića i članove uprave stavio podužu listu želja. 

Nekadašnji igrač Dalasa, Nižnjeg i brojnih drugih klubova je ovih dana odbio čak tri ponude klubova koji su mu nudili minutažu i igre u Evrokupu pod izgovorom da ponude nisu bile dovoljno dobre. Pritom, Mekel trenutno ima na stolu i priliku da ode u Sankt Peterburg i zaigra za Zenit, ali i ta priča visi o tankom koncu. A krajnji rok za prijavu timova u Evrokupu završava se danas.

Ono što je malo poznato jeste da je Mekel pre nepuna dva meseca, praktično u trenutku kada je uklonjen iz tima, molio klub da ga ne otpusti, na šta je Zvezda i pristala, ali... Izraelac od tada nije u dobrim odnosima sa čelnicima kluba i praktično nije raspoložen za saradnju i pronalazak adekvatnog rešenja. 

A sat polako otkucava...

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SrbijaJadranska ligaGal MekelEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara