"Uručenje donacije"
"Uručenje donacije"

MOZZART, uvijek uz najugroženije!

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.01.17. | 11:00

Donacijom javnoj kuhinji gradske organizacije Crvenog krsta naša kompanija pomogla 435 socijalno najugroženijih Banjalučana

Uručenje donacije

Predstavnici kompanije MOZZART uručili su donaciju vrijednu 1.500 eura gradskoj organizaciji Crvenog krsta iz Banjaluke i usrećili 435 korisnika javne kuhinje kojima je obrok koji dobijaju na taj način nerjetko i jedini u toku dana.

Izabrane vesti

Crveni krst Banjaluka ove godine obilježava 105. godišnjicu postojanja i djelovanja. Svoju misiju „ublažavanja ljudske patnje, kada god je to moguće i koliko god je to moguće“, Crveni krst je sprovodio kroz različite društvene prilike, dok su u brojnim akcijama i aktivnostima učestvovale mnoge generacije Banjalučana, stvarajući humanije i solidarnije društvo. U ovom trenutku, Crveni krst u svojoj kuhinji priprema 435 toplih obroka svaki dan osim nedjelje za socijalno ugroženo banjalučko stanovništvo.
„Grad Banjaluka izdvaja sredstva za pripremu obroka, ali u zadnjih pet godina iznos koji se izdvaja je u istom iznosu, pa se ni normativ jela ne može bitno mijenjati. Realno postoji mnogo više potreba, ali nažalost sredstva ne dozvoljavaju više. Imamo mnogo problema sa nabavkom opreme potrebne za rad u javnoj kuhinji. Dosta toga je obnovljeno putem donacija, ali još uvijek postoji potreba za određenom opremom. Drago nam je da je MOZZART d.o.o. Banjaluka jedna od kompanija koja je prepoznala naš rad i potrebe da pomognu našim sugrađanima kojima je to možda jedini obrok u toku dana“, rekla je sekretar Crvenog krsta Željkica Ilić.

Kompanija MOZZART društveno odgovornom poslovanju pristupa kompleksno, kroz više paralelnih i jednako važnih pravaca djelovanja pridržavajući se najviših etičkih standarda, kroz zaštitu životne sredine, obezbjeđivanje sigurnog i zdravog radnog okruženja za sve zaposlene, investiranje u projekte i ljude koji doprinose razvoju društva, pružanje materijalne i svake druge pomoći onima kojima je najpotrebnija.
„Kompanija MOZZART ima bogatu tradiciju humanitarnog angažovanja i društveno odgovornog poslovanja. Stvaranje kvalitetnijih uslova za život jeste jedan od najboljih načina da se doprinese zajednici. Iz istih razloga sa zadovoljstvom smo dio ove humane akcije gdje smo obezbjedili novčana sredstva za potrebe nabavke namirnica i kuhinjske opreme javne kuhinje Crvenog krsta“, rekla je predstavnica kompanije MOZZART Tamara Kantar.

S ovom akcijom briga kompanije MOZZART o društvu se ne završava, već će se ovaj trend nastaviti i u budućnosti u cilju stvaranja zdravog životno okruženje kako za nas tako i za buduće generacije.


tagovi

promoMozzartHumanostBiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara