"Miljan Mrdaković"
"Miljan Mrdaković"

Mrdaković za MOZZART Sport: Kada bi stigao poziv iz Partizana…

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.11.14. | 19:33

“Voleo bih da se vratim i završim karijeru u Humskoj, odakle sam i krenuo u beli svet, ali ne znam koliko je to realno”, kaže iskusni golgeter

Miljan MrdakovićMisija u Singapuru je uspešno završena za Miljana Mrdakovića (32). Srpski internacionalac, koji je igrao u deset zemalja i promenio preko 15 klubova, imao je golgeterski učinak i u Tampinesu pošto je za godinu dana postigao čak 25 golova u svim takmičenjima.

Sada je slobodan igrač, vratio se u Niš, gde održava formu i čeka predstojeći prelazni rok. Poziva ima, ali otkriva da bi se najviše obradovao kada bi jedan stigao iz Partizana. Barem su u Humskoj bolje prolazili sa povratnicima nego večiti rival iz Ljutice Bogdana…  
“Voleo bih da se vratim u Partizan i završim karijeru u Humskoj, odakle sam kao klinac i krenuo u beli svet, ali ne znam koliko je to realno. Crno-beli jednostavno forsiraju mlade igrače. Kada bi, ipak, stigao poziv... Bilo bi to nešto najlepše što bi moglo da mi se dogodi. Slobodan sam igrač i nemam ništa protiv povratka u srpski fudbal”, kaže Mrdaković za MOZZART Sport.   

Izabrane vesti

Tampines se pokazao kao pravi potez.
“Na klupskom planu sezona nije završena na najbolji način. Prethodne tri godine Tampines je bio šampion, a sada je zauzeo treće mesto. Na ličnom planu mogu da budem zadovoljan pošto sam za godinu dana postigao ukupno 25 golova, što u prvenstvu, kupu i azijskoj Ligi šampiona”.

Azija je postala meka za srpske fudbalere.
“Obišao sam ceo svet i mogu da kažem da je Singapur prelepa zemlja, međutim, nisam imao mnogo prilike da uživam u njenim blagodetima. Došao sam da igram fudbal i ponašao se kao pravi profesionalac. Znam da mnogima singapurska liga ne odaje takav utisak, ali odgovorno tvrdim da je, ako ne jača, onda je barem u rangu naše Superlige. Jedini problem su vremenski uslovi pošto živa na termometru uvek stoji na 30, 35 stepeni, vlažnost vazduha je 100 odsto, tako da je teško bilo trenirati, a kamoli igrati. Dva meseca mi je trebalo da se na sve priviknem”.

Povratak na Kipar, gde je ostavio najviše traga, nije u njegovim mislima. 
“U Evropi vlada velika kriza, dok u Aziji i dalje dobro plaćaju i traže starije, iskusnije igrače. Planiram da odigram još dve godine i da završim karijeru. E sada videćemo gde će se to dogoditi - Srbija ili Azija”, zaključio je Mrdaković.

(FOTO: Action images)


tagovi

Miljan MrdakovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara