Slavlje crno-belih posle izjednačujućeg gola
Slavlje crno-belih posle izjednačujućeg gola

Mučenje zagarantovano: Miletić Grobarima obrisao znoj sa čela (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.08.18. | 19:45

Partizan jedva u Viljnusu izborio plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto je odigrao 1:1 sa Trakaijem

To nije igra, to je mučenje. Lopte i gledalaca. Posebno navijača Partizana koji su gledajući ovo što im priređuje Miroslav Đukić došli u poziciju da strahuju i od „velikana evropskog fudbala“ kakav je litvanski Trakai. Trenerove kliše izjave kako „danas svi igraju fudbal“ možda su tačne, s tim da njegov tim kao da se bavi nekim drugim sportom, jer ovo viđeno u Viljnusu najmanje dodirnih tačaka sa fudbalom ima.

Crno-beli jesu prošli u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, opravdali su ulogu favorita i status nosioca u žrebu, međutim, osim rezultata (1:1 u gostima posle 1:0 u Beogradu) ništa konkretno nemaju da ponude Grobarima. Ni smisao u razvijanju akcija, ni realizaciju ako do prilike dođu, ni sigurnost u odbrani, zbog čega stoji ogroman znak pitanja, veliki kao Topčidersko brdo, šta može ova ekipa za sedam dana, na još jednom gostovanju, ovoga puta u Skandinaviji.

Izabrane vesti

gallery

Pogotovo što prikazano u Viljnusu ne obećava. Ništa vredno pomena nije pokazao osvajač Kupa Srbije da bi javnost u ovoj zemlji mogla da kaže kako je prevazišao očigledne probleme. Kako fudbalske, tako i psihološke. Toliko vidljive da su čak i oni koji su prvi put gledali fudbalsku utakmicu mogli da se uvere kako ovako ne ide, da nešto mora da se menja. Prošlonedeljno mučenje iz Humske nastavilo se u glavnom gradu Litvanije, a da ne bude totalni kolaps Parnog valjka, već na drugoj etapi, postarao se Nemanja R. Miletić.

Štoper Partizana, danas uverljiviji od svih saradnika u odbrani, odradio je posao i na suprotnom kraju terena, uradio ono što nisu ofanzivci i tek u trećem minutu nadoknade obrisao znoj sa čela Grobarima, zabrinutim pošto su već od devetom minuta njihovi miljenici izgubili prednost iz Beograda.

To kako je Vladimir Stojković matiran iz prve pretnje i primio prvi gol ove sezone u Ervropi slika je neprilika u odbrani Partizanovog tima, u kojoj se nije znalo ko šta radi. Ovog četvrtka katastrofalni Mark Valijente (tri ogromne greške samo u prvom delu), defanzivno neubedljivii Gabrijel Enake (često dezorijentisan) i ne toliko siguran u intervencijama Nemanja G. Miletić (češće pred kaznenim prostorom rivala, što je pohvalno, ali bez efekta) kao da su se trudili da pokažu kako odnosi u ekipi nisu na zavidnom nivou. Jedino je drugi Miletić, na poziciji štopera, delovao dovoljno pouzdano ispred svog, a u nadoknadi prvog dela spretan pred tuđim golom, da spase Miroslava Đukića još žešće grmljavine kritika.

Mada, i ovako, Partizan pod palicom nekadašnjebg selektora deluje letargično, nepovezano, sporo, bezidejno... Ništa nije Đukić uspeo da popravi u odnosu na prvi meč, mučili su se gosti da naprave smislenu akciju. Od golmana preko veznog reda do napadača, ono što bi u fudbalu trebalo da bude jednostavno pod vođstvom sadašnjeg trenera nikako da se desi i zato je Trakai, inače vrlo skroman tim, lako odbijao većinu ataka.

Tek poneka ideja u akcijama crno-belih potekla je tek u drugom delu zahvaljujući Marku Jankoviću, imao je nekoliko pametnih poteza i Nebojša Kosović - bez pomoći isključenog Sejdube Sume - ali sve je to skromno ako se ima u vidu da preko puta nije bio nikakav bauk od ekipe, s kakvim Parni valjak planira da se trka od jeseni, nego sastav koji zaostaje čak 21 bod za Suduvom, lako eliminisanom iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Imajući u vidu izostanak komunikacije u odbrani i tečnosti na sredini, nije ni čudo što je Rikardo Gomešinače usamljen u špicu – sam pokušavao sve da reši čim primi loptu. Nije išlo.

Baš kao što ne ide Partizanu sa Miroslavom Đukićem.  

-----------------------------------------------
DRUGO KOLO KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE

TRAKAI - PARTIZAN 1:1 (1:0)
/Jeriomenko 9 - N. R. Miletić 45+3/, prvi meč 0:1, dalje ide Partizan

Viljnus
Stadion: LFF
Gledalaca: oko 2.500
Sudija: Štefan Klosner (Švajcarska)
Žuti karton: Valijente, Suma, Rikardo (Partizan)
Crveni karton: Suma (Partizan) u 53. minutu

TRAKAI (4-3-3): Švedskauskas – Traore (od 57. Kabobola), Osipov, Januševskis, Šilenas – Borovskij, Jeriomenko, Biljaletdinov – Marazas (od 86. Ališauskas), Čižas, Kazlauskas. Trener: Hose Antonio Vikuna Očandorena.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Enake, N. R. Miletić, Valijente, N. G.  Miletić – Zdjelar, Kosović – Janković (od 87. Ivanović), Pantić (od 74. Đerlek), Suma – Rikardo (od 81. Ožegović). Trener: Miroslav Đukić.

FOTO: Star sport


tagovi

Miroslav ĐukićNemanja R. Miletićkvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara