"Arda Turan"
"Arda Turan"

Mučila se Turska, ali ipak slavila: Gol Arde Turana iz okreta za treće mesto u grupi A (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.06.15. | 20:05

Preko potrebni bodovi u borbi za Evropsko prvenstvo za ekipu Fatiha Terima

Arda TuranReprezentacija Turske uspela je da prebrodi teško gostovanje u Astani. Selekcija Fatiha Terima savladala je Kazahstan 1:0, a jedini strelac na meču bio je zvezda Atletiko Madrida Arda Turan.

Turska je posle dosta poteškoća uspela da u finišu susreta dođu do tri vredna boda, ali su ih prethodno domaći igrači pošteno preznojali. Gosti su od samog početka meča vršili ogroman pritisak pred golom Stasa Pokatilova, a najuporniji bio je Hakan Čalhanoglu. Samo u prvih dvadesetak minuta, prvotimac Bajer Leverkuzena je u tri navrata pokušao da postigne pogodak, ali je dva puta kao pobednik izlazio golman Kazahstana.

Izabrane vesti

Nervoza posle 15 upućenih udaraca ka golu Kazahstana je počela da raste, ali je spas Turskoj uspeo da donese Turan u 83. minutu meča. Na centaršut Gohana Gonula, Turan je došao do lopte, da bi lepim udarcem iz okrete zatresao protivničku mrežu i doneo svojoj selekciji veliko slavlje.

Turska se sa ovom pobedom popela na treće mesto grupe A i ima osam bodova, jedan više od Holandije, koja svoj meč u Letoniji tek treba da odigra, dok je Kazahstan upisao peti poraz u šest utakmica i sa jednim bodom se nalazi na začelju tabele.

GRUPA A:

Kazahstan - Turska 0:1 (0:0)
/Turan 83/

20.45 Island - Češka
20.45 Letonija - Holandija

TABELA: Ćeška 13, Island 12, Turska 8*, Holandija 7, Letonija 3, Kazahstan 1*

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Turskakvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016KazahstanEvropaArda Turan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara