Muka! Zvezda strepela 40 minuta, pa sa penala slomila Dinamik

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.02.19. | 21:19

Kakav je talenat Miloš Glišić! Da li je slab šuterski dan ili nešto drugo, pokazaće polufinale sa Megom

Ako je prvi dan Kupa Radivoja Koraća bio kao stvoren za favorite, onda je petak izvukao maksimalne napore iz timova koji su unapred bili viđeni u polufinalu, čak i u borbi za pehar Žućkove levice.

Crvena zvezda je strepela 40 minuta u susretu s Dinamikom i na kraju sa penala došla do plasmana u polufinale - 75:70 (13:19, 17:20, 18:19, 27:12). Ponovio se gotovo identičan scenario prošlogodišnjem, kada su crveno-beli hodali po tankoj ivici žileta i praktično bili poraženi od čačanskog Borca, ali su na kraju ipak kroz produžetak uspeli da izvuku živu glavu i spasu se bruke. 

Izabrane vesti


CRVENA ZVEZDA – DINAMIK 75:70
/13:19, 17:20, 18:19, 27:12/

Dvorana: Čair, Niš;
Gledalaca: oko 3.000;
Sudije: Aleksandar Glišić, Siniša Prpa, Radoš Arsenijević.

CRVENA ZVEZDA: Simanić 13 (5sk), Lazić 2, Regland 3 (8as), Cirbes 3, Beron 21, Čović 3, Nenadić -, Kešelj -, Davidovac 13 (5sk), Dobrić 13, Perperoglu 1, Ristić 3.
DINAMIK: Beslać 7, Rakićević 10, Đerić 3, Ostojić 5, Glišić 23, Vulikić 13, Malidžan -, Janković -, Kutlešić 5, Savković 4, Stepanović -, Slijepčević -.


Drugačiji tok večerašnje utakmice nije mogao ni da se očekuje kada praktično ništa nije išlo kako treba. Zvezda je kroz četiri deonice realizovala samo 23 šuta iz igre, uprkos tome što je ispalila čak 62 hica ka košu! Igrači Milana Tomića nisu mogli da pogode apsolutno ništa sa poludistance, a iz jedanaest pogodaka za dva poena (27 pokušaja) na kraju su jedva uspeli da izvuku tek 20 poena u reketu. Zvezda je, baš kao i Mega nekoliko sati ranije, jurila Dinamik konstantnim pokušajima za tri poena, umesto da je na iskustvo i mišiće odradila bolji posao i bez ovolike energetske potrošnje.

Da li se radi samo o slabom šuterskom danu, ili su problemi opet zakucali na vrata tima sa Malog Kalemegdana, pokazaće subotnje polufinale sa Megom. Daleko od suve statistike i svih realnih problema u igri, najveću traumu crveno-beli dobili su od talentovanog Miloša Glišića. Kakav je talenat nekadašnji učenik Partizanove škole! Dugo nije mogao da dobije pravu minutažu među crno-belima, a posle sezone tranzicije u Vršcu pronašao je sebe u Dinamiku i pokazao zašto je dugo važio za jednog od najtalentovanijih košarkaša generacije 1998. među kojima su, između ostalih, Oskar da Silva, Omer Jurtseven, Jovel Zusman, Adam Mokoka...

Miloš Glišić u dresu mlade reprezentacije Srbije

Glišić je strahovito namučio Crvenu zvezdu i umalo joj bio dželat... Odigrao je čak 37 minuta, skupio 23 poena (10/13 iz igre), uz devet skokova i tri asistencije, ali kada su shvatili da je đavo odneo šalu igrači Zvezde fokusirali su se samo na njega i sprečili ga da se upiše u listu strelaca tokom poslednjih četvrtinu i po. Ipak, ostavio je prilično jak utisak i svojom rolom protiv velikog favorita zasigurno privukao pažnju na sebe. Glišić je dobrim delom utakmice veliku podršku imao od nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Petra Rakićevića. Nekadašnji proizvod Metalca pružio je solidnu partiju u prvom poluvremenu, kada je imao osam poena, sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija. U nastavku utakmice dopisao je svega dva poena i jedno završno dodavanje, a njegovu ulogu kasnije je preuzeo kapiten Vuk Vulikić. Mladi plejmejker je na kraju imao 13 poena, uz dva skoka, a njegovi poeni sa poludistance na 36 sekundi do kraja za vođstvo Dinamika rezultatom 70:69 učinili su da zastane knedla u grlu svima u crveno-belom... Sve to na kraju nije bilo dovoljno da se ubeleži prvorazredna senzacija, iako puleni Vladimira Đokića mogu da budu zadovoljni pruženom borbom. 

Crvena zvezda je do pobede došla sa linije slobodnih bacanja! Posle Vulikićevog pogotka, Zvezdini igrači ostali su smireni i uspeli su da dođu do konačnog cilja. Ključni momenat utakmice dogodio se na 23 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene, kada je Ognjen Dobrić izvukao nameran prekršaj Dušana Beslaća, posle čega je levoruki šuter pogodio oba pokušaja sa penala. Iz dodatnog napada Bili Beron uspeo je da navuče Mirka Đerića na faul, posle čega je i on otišao na crtu i bio siguran u oba navrata. Zvezda je u tim momentima imala 73:70.

U sledećem napadu Vulikić nije uspeo da pogodi šut za tri poena, posle čega je Glišić morao da faulira Berona, a to je bio znak da je utakmica završena za mladi tim sa Dorćola.

Beron je na kraju bio taj koji je najviše povukao u trenucima Zvezdine krize. Iz dva ulaza na koš uspeo je da izvuče bitne pogotke kojim je stavio dodatni pritisak na protivnička leđa, da bi na kraju imao 21 poen, uz četiri skoka. Po 13 poena skupili su Boriša Simanić, Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac, koji je dugo bio najraspoloženiji igrač Crvene zvezde.

Na kraju Milanu Tomiću ostaje mnogo tema za razmišljanje. Nisu uspeli njegovi pokušaji da promeni tok igre s niskom petorkom i Simanićem na centru, pošto epizode s Majkom Cirbesom i Dušanom Ristićem nisu urodile plodom, ništa bolje nije bilo ni kada se ekipa odlučila na rafalnu paljbu, viđeno je dosta propusta u igri, pogotovo u reketu odakle je Dinamik postigao 22 poena... A ne treba zaboraviti da je iz startne petorke jedino Beron imao više od pet uspešnih realizacija. Džo Regland je ostao na 1/6 i samo tri poena, ali i osam asistencija. Cirbes je imao četiri promašaja, Stratos Perperoglu jedan više, kao i Marko Kešelj.

Mnogo toga vredi izmeniti, a polufinale je na programu za manje od 24 časa...

ČETVRTFINALI PAROVI:

Četvrtak:

FMP - Sveti Đorđe 112:58
Partizan -
 Novi Pazar 102:72

Petak:

Mega Bemaks - Borac Čačak 73:69
/Mišković 17 - I. Đoković 23/

Crvena zvezda - Dinamik 75:70
/Beron 21 - Glišić 23/

Polufinalni mečevi su u subotu od 17.00 i 21.00, a finalni susret je u nedelju od 17.00*
(Termin finala podložan promeni)

Foto: Star Sport


tagovi

Milan TomićDinamik BeogradMiloš GlišićDejan DavidovacDžo Regland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara