""
""

Mukama Totenhema je kraj! Tri gola iz ofsajda, Kejnov preporod i perfekcija Lamele ulepšali preokret protiv Sitija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.15. | 15:39

Ubitačni Pevci u drugom poluvremenu pregazili aktuelnog vicešampiona Engleske - 4:1

Očajne sudije - odlični Totenhem! Malo zahvaljujući preporodu u svojoj igri s kraja prvog i početkom drugog poluvremena, a malo više greškama glavnog sudije, londonski Pevci su konačno našli način da prekinu užasan niz poraza od Mančester Sitija. Posle četiri bolna šamara i gol-razliku 2:16 u međusobnim susretima tokom minule dve sezone, ekipa Maurisija Poketina uzela je meru Građanima i njihvom gradskom rivalu Junajtedu ponudila da, u slučaju slavlja nad Sanderlendom, izbije na vrh tabele Premijer lige - 4:1 (1:1).

U derbiju sedme runde na Vajt Hart Lejnu Totenhem je drugih 45 minuta odigrao kao u najslavnijim danima. Imao tu sreću da maltene sve što je šutnuo ka golu Vilija Kabaljera završi iza njegovih leđa. Iako je danas odlični Igo Loris primio čak 18. gol otkako je u Engleskoj od Mančester Sitija, iako je Kevin De Brujne nagovestio da će biti od ogromne važnosti za igru Manuela Pelegrinija, viceprvak je posle vrlo dobrog starta - stao. Logično, posle toga nije imao kud osim da protivniku koga je redovno dobijao čestita na trijumfu.

Izabrane vesti

Mada, mora se priznati da su veliku ulogu u trijumfu Totenhema odigrale sudije. Pomoćnik Marka Klatenburga Sajmon Bek nije video nedozvoljenu poziciju Kajla Vokera (dva metra iza leđa odbrane prilikom pasa Kristijana Eriksea), akcija je nastaljena, De Brujne - koji je na asistenciju Jaje Turea i sam poentirao iz ofsajda - nonšalantno odigrao u prostor, na loptu natrčao Erik Dajer i valjda iz besa što domaćinu nije išlo rasplaki po njom i pogodio ćošak.

Taj pogodak u završnim sekundama prvog dela ispostavio se ključnim. Totenhemu je dao krila, a do tad raspoloženom Sitiju uticao na pad samopouzdanja. Usledio je ubrzo preokret u vidu pogotka glavom Tobija Aldervajrelda, pa prvi gol Harija Kejna u ovoj sezoni (takođe iz ofsajda) kojim je okončao seriju od 748 minuta bez pogotka u svim mečevima za Sparse i naposletku perfekcija Erika Lamele, verovatno i najlepši potez na utakmici, dostojan ovacija sa tribina i treću vezanu prvenstvenu pobedu domaćina. I to nad kim!

PREMIJER LIGA - SEDMO KOLO

Subota:

Totenhem - Mančester Siti 4:1 (1:1)
/Dajer 45, Aldervajreld 50, Kejn 64, Lamela 79 - De Brujna 25/

16.00 Lester - Arsenal
16.00 Liverpul - Aston Vila
16.00 Stouk - Bormut
16.00 Vest Hem - Norič
16.00 Mančester junajted - Sanderlend
16.00 Sautempton - Svonsi
18.30 Njukasl - Čelsi

Nedelja:
17.00 Votford - Kristal Palas

Ponedeljak:
21.00 VBA - Everton

(FOTO: Action images) 


tagovi

TotenhemPremijer ligaMančester SitiKevin de BrujneHari KejnEvropaErik LamelaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara