"Eden Azar i Sofijane Feghuli"
"Eden Azar i Sofijane Feghuli"

MUNDIJALSKI TIP: Belgija – Alžir

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.06.14. | 12:03

Od Crvenih đavola se mnogo očekuje na Mundijalu u Brazilu. Ipak, Pustinjski ratnici uopšte nisu tim za potcenjivanje. Posebnu pažnju na ovom meču obratite na arbitra!

Eden Azar i Sofijane Feghuli

Belgijanci su „tempirana bomba“ Mundijala u Brazilu, ekipa koja bi mogla da eksplodira na planetarnom takmičenju i dogura do same završnice. Ipak, ovoj sjajnoj generaciji Crvenih đavola i te kako nedostaje iskustva sa velikih takmičenja, a breme očekivanja ume da optereti. Koliko četa Marka Vilmotsa zaista može saznaćemo uskoro, a u meču 1. kola G grupe protiv Alžira svakako je favorit.

Izabrane vesti

Ipak, naš prvi predlog tiče se solidne afričke selekcije. Alžirci u ovoj konkurenciji (Rusija, Južna Koreja i Belgija) mogu da budu konkurentni za drugo mesto, što bi im donelo istorijski rezultat i prvi plasman u osminu finala svetskih prvenstava.  To ne znači da ćemo vam preporučiti X2 na popularne Pustinjske ratnike u Belo Horizonteu, ali mislimo da su sigurno kadri da postignu barem jedan gol protiv Đavola. Kvota je 1,78, pa razmotrite stavljanje tm2 1+ na tiket, ako ništa čisto da pojačate ukupnu kvotu.

Naravno, pošto već verujemo da će sjajni Tibo Kurtoa vaditi loptu iz mreže, naš sledeći predlog se sam nameće. Ukoliko se prvi krug Mundijala završi u dosadašnjem trendu, a to je „3+ i gde treba i gde ne treba“, trebalo bi iskoristiti jednu od poslednjih prilika za visoku kvotu na GG3+. Konkretno, u ovom slučaju to je 2,30. Belgijanci su u Brazil doputovali sa samo dva klasična špica (mladi Lukaku i Origi), ali teško da neki drugi sastav na SP ima takav napadački potencijal u veznom redu, pa čak i u defanzivi, jer su Kompani i društvo veoma jaki na prekidima.  

Za poslednji predlog oslonićemo se na zanimljivu statistiku sudije ovog meča, Meksikanca Marka Rodrigeza. U pitanju je arbitar veoma „lak na obaraču“, nimalo ne toleriše grubu igru, a često se maši i za zadnji džep gde stoje crveni kartoni. Verujemo da će i ovde biti na svom proseku, odnosno da će izreći najmanje četiri javne opomene, pa vam skrećemo pažnju na novu kombinaciju u MOZZART ponudi – kec na Belgiju i ukupno žutih kartona više od 3,5 (kmb 1&bžk>3,5, kvota 2,69).   

STADION: Mineirao u Belo Horizonteu (kapacitet 62.547 mesta)

POČETAK: 18.00

SUDIJA: Marko Rodrigez (Meksiko) - 4,43 žuta kartona po meču, 0,65 crvenih kartona po meču, 0,37 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

BELGIJA (4-2-3-1): Kurtoa – Aldervireld, Kompani, Van Bujten, Vertongen – Vicel, Dembele – Mertens, De Brujne, Azar – Lukaku.

ALŽIR (4-3-3): M'Boli – Mostefa, Bugera, Kadamuro, Gulam – Taider, Međani, Bentaleb – Feghuli, Slimani, Sudani.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

reprezentativni fudbalEvropaBrazil2014HBrazil2014BelgijaAlžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara