"Juto Nagatomo i Konstantinos Kacuranis"
"Juto Nagatomo i Konstantinos Kacuranis"

MUNDIJALSKI TIP: Japan – Grčka

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.06.14. | 16:06

Kalkulisanja više nema. I jedni i drugi su poraženi u prvom kolu, pa sada moraju da igraju riskantno i ofanzivno

Juto Nagatomo i Konstantinos Kacuranis

Japan i Grčka su u istoj poziciji u kojoj su u utorak uveče bili Hrvatska i Kamerun: nemaju pravo na poraz, jer bi on značio oproštaj od Brazila. Čak i nerešen rezultat ne bi im doneo bog zna šta, pošto ih u poslednjem kolu očekuju dueli sa Kolumbijom, odnosno Obalom Slonovače, ekipama koje su po svemu do sada viđenom dosta kvalitetnije.

Izabrane vesti

To znači da moraju da igraju riskantno i ofanzivno, što u svakom slučaju više odgovara Japancima koji i inače gaje takav stil. Grci su pokušali da se nadigravaju sa Kolumbijcima i loše su se proveli (izgubili su 3:0), pa će se verovatno okrenuti onome što im je i donelo najveće uspehe - zatvorenoj varijanti sa pojačanim veznim redom koji će morati da trči do iznemoglosti i kontranapadima koje bi, prema najavama, trebalo da predvode najskuplji igrač u istoriji Fulama Kostas Mitroglu i krilo Đenove Joanis Fetfacidis. Oni bi trebalo da zamene iskusne špiceve Teofanisa Gekasa i Dimitrisa Salpingidisa koji se nisu proslavili protiv Kolumbijaca, a grčki selektor Fernando Santoš time će pokušati da parira brzim japanskim vezistima, ali i nešto sporijim štoperima, što je verovatno najveća slabost azijskog tima.

Ali, ipak verujemo da će iz ove utakmice Japan izaći kao pobednik (kvota na keca je 2,25) zbog toga što njegov selektor Alberto Zakeroni nije primoran na radikalne rezove ni u sastavu, ni u postavci igre, a i mentalitet njegovih izabranika je takav da se mnogo lakše snalaze pod pritiskom. Uostalom, Grci su izgubili šest od sedam mečeva na svetskim šampionatima, svaki bez postignutog gola, jedino su pre četiri godine uspeli da savladaju Nigeriju.

Međutim, Japancima se retko dešavalo da neku utakmicu na završnim turnirima završe bez primljenog pogotka - obično se previše otvore i ostave dosta prostora ispred svog golmana, a i prekidi bi mogli da im donesu mnogo muka, pa razmislite i o MOZZART kombinaciji 1&GG (kvota je 5,30). Obostrana potreba za bodovima nagoveštava i golove u oba poluvremena (KMB 1+I&1+II, kvota 1,88), što je tip koji se uklapa i u mundijalsku tradiciju obe reprezentacije.

STADION: Arena das Dunas u Natalu (kapacitet 42.086 mesta)

POČETAK: 00.00

SUDIJA: Hoel Agilar (El Salvador) - 4,28 žutih kartona po meču, 0,33 crvena kartona po meču, 0,19 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

JAPAN (4-4-2): Kavašima - Učida, Jošida, Morišige, Nagatomo - Hasebe, Jamaguči, Honda, Kagava - Okazaki, Osako.

GRČKA (4-4-2): Karnezis - Torosidis, Manolas, Papastatopulos, Holebas - Manijatis, Kacuranis, Kone, Fetfacidis - Mitroglu, Samaras.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?

Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

reprezentativni fudbalJapanGrčkaEvropaBrazil2014CBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara