""
""

MUNDIJALSKI TIP: Južna Koreja - Alžir

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.06.14. | 13:20

Moglo bi se reći da je ovo duel razočaranih koji će se potruditi da poprave rezultatski utisak, ali smatramo da će morati da se zadovolje nerešenim rezultatom...

Južna Koreja i Alžir prijatno su iznenadili partijama koje su prikazali na startu završnog turnira - momci sa Dalekog Istoka osvojili su bod protiv Rusije, mada su u jednom trenutku bili nadomak sva tri, dok je Alžir delilo dvadesetak minuta od senzacionalne pobede nad najjačom selekcijom u grupi H Belgijom, ali je ispustio prednost koju je imao na poluvremenu i na kraju ostao praznih šaka.

Moglo bi se reći da je ovo duel razočaranih koji će se potruditi da poprave rezultatski utisak, ali smatramo da će morati da se zadovolje nerešenim rezultatom (kvota za X je 2,90), iako Azijcima remi ne bi išao na ruku zbog toga što takmičenje u grupi završavaju protiv Belgije, ali ne deluju nam dovoljno uverljivo da bismo im ukazali puno povrenje. Pritom, rivali su sličnih kvaliteta; Alžirci su taktički i tehnički u blagoj prednosti, ali Korejci te nedostatke kompenzuju fanatičnom borbenošću i trčanjem. Čak i na psihološkom planu Alžir se značajno razlikuje od većine afričkih selekcija koje potpuno izgube kompas čim stvari krenu nizbrdo jer je 16 od 23 fudbalera koje je selektor Vahid Halilhodžić poveo u Brazil rođeno u Francuskoj i stasalo u francuskim klubovima, što znači da su naučili da se nose sa pritiskom.

Izabrane vesti

Kad kažemo da nam remi deluje najizvesnije mislimo na X sa golovima, koliko zbog tendencije prisutne od početka Svetskog prvenstva, toliko i zbog osobine Južne Koreje da protiv sebi sličnih protivnika uvek ide na pobedu. To iziskuje riskantniju postavku i otvoriće Alžircima dosta prostora za protivudare, koje i te kako znaju da rade, pa se GG nameće kao drugi predlog (kvota je 2,05).

I još jedna stvar: obratite pažnju na mladog korejskog napadača Son Hong Mina. Oni koji prate Bundesligu morali su da zapaze golgetera Leverkuzena koji je neverovatno talentovan, sjajno se kreće, ima brz dribling i služi se podjednako dobro obema nogama. Očekujemo da se Son upiše u strelce, a kvota da će se to desiti bilo kada na meču iznosi 3,75.

STADION: Beira-Rio u Porto Alegreu (kapacitet 48.849 mesta)

POČETAK: 21.00

SUDIJA: Vilmar Roldan (Kolumbija) - 5,18 žutih kartona po meču, 0,54 crvena kartona po meču, 0,36 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

JUŽNA KOREJA (4-2-3-1): Jung Sung Rjong - Kim Čang Su, Kvak Te Hvi, Kim Jung Gvon, Jun Suk Jung - Han Kuk Jung, Ku Dža Čol - Li Čung Jong, Ki Sung Jong, Son Hong Min - Park Ču Jung.

ALŽIR (4-2-3-1): Emboli - Mandi, Bugera, Međani, Gulam - Mostefa, Tajder -  Feguli, Braimi, Sudani - Slimani.

Kvote za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve... koje biste podelili s drugima?
Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty Images)


tagovi

reprezentativni fudbalEvropaBrazil2014HBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara