"Drogba i Honda"
"Drogba i Honda"

MUNDIJALSKI TIP: Obala Slonovače - Japan

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.06.14. | 18:27

Ne bi bilo iznenađenje da Azijati slave, ali se golovi na obe strane čine kao realniji izbor

Drogba i Honda„Gorim od želje da iznenadimo svet, a kad to kažem mislim na osvajanje Mundijala. Samo moramo da verujemo u sebe i naš stil igre“, rekao je nedavno ofanzivni vezista Milana Keisuke Honda.

Ako ste pomislili da se japanski reprezentativac šalio ili da su njegove reči pogrešno prevedene, varate se - Honda nije jedini član selekcije Zemlje izlazećeg sunca koji čvrsto veruje u mogućnost da Japanci mogu da načine senzaciju u Brazilu. Ipak pričamo o potomcima ljudi koji su tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka pregazili ogromnu Aziju kao plitak potok.

Izabrane vesti

Nećemo da se zalećemo kao Honda, ali uopšte nas ne bi iznenadilo ako bi on i njegovi saigrači pobedili Obalu Slonovače (kvota za dvojku je 2,80). Japanci su izuzetno disciplinovana i taktički potkovana selekcija koja se često okuplja, pa se fudbaleri poznaju u dušu, kao da su svi u istom klubu. Ne bi trebalo zaboraviti ni njihovu besprekornu fizičku spremu (a protiv Slonova biće im neophodna), koja im omogućava da trče koliko god je potrebno. Ni fudbalski kvaliteti im ne manjkaju, pa kad se svim vrlinama koje smo naveli dodaju fanatična borbenost i posvećenost ciljevima dolazi se do zaključka da njihov selektor Italijan Alberto Zakeroni raspolaže ekipom koja svakome može da stane na crtu. Naravno, uopšte ne potcenjujemo po imenima verovatno najjaču afričku reprezentaciju, a umećem Jaje Turea, Didijea Drogbe ili Salomona Kalua nećemo ni da se bavimo. No, neiskustvo Sabrija Lamušija, kojem je posao selektora Obale Slonovače prvi u trenerskoj karijeri, i nejasna sklonost fudbalskih zvezda sa Crnog kontinenta ka labavom shvatanju velikih takmičenja mogli bi da im se obiju o glavu.

Ova utakmica obećava pogotke na obe strane (kvota za GG je 1,78). Razlog je obostrana sklonost ka takvim mečevima koja proizilazi iz napadačkog stila igre i želje da se rezultat napravi kroz loptu više u mreži rivala, a možete da pokušate i sa MOZZART kombinacijom 1+I&2+II (kvota 3,35).

STADION: Arena Pernambuko u Resifeu (kapacitet 42.248 mesta)

POČETAK: 03.00

SUDIJA: Enrike Oses (Čile) - 4,66 žutih kartona po meču, 0,25 crvenih kartona po meču, 0,24 penala po meču

MOGUĆI SASTAVI:

OBALA SLONOVAČE (4-3-3): Bari; Orije, Zokora, Kolo Ture, Boka; Tiote, Serei Dije, Jaja Ture; Kalu, Žervinjo, Drogba

JAPAN (4-2-3-1): Kavašima; Učida, Jošida, Kono, Nagatomo; Endo, Jamaguči; Okazaki, Honda, Kagava; Kakitani.

Kovte za sve mečeve Mundijala 2014. u Brazilu, specijale i klađenje uživo na SP možete pronaći OVDE, a za meč Obala Slonovače – Japan OVDE.

ŠTA VI MISLITE? Imate li svoje ideje, predloge, fikseve (...) koje biste podelili s drugima? Ostavite svoj komentar ispod teksta.

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

sportsko klađenjereprezentativni fudbalObala Slonovačemeđunarodni fudbalJapanBrazil2014Cbet analizaBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara