""
""

Murinjo prvo kupuje Jokanovo čudo! Žuri zbog Totenhema...

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.17. | 12:24

Spremno je 28.000.000 evra

Nedavno je Žoze Murinjo najavio da neće biti preterano zainteresovan za kupovine u januarskom prelaznom roku, ali s obzirom na razliku u odnosu na Siti i njegovog večnog rivala Pepa Gvardiolu, Portugalcu je jasno da mora još da kupuje... Da li već u januaru ili na leto, videćemo vrlo brzo.

Izabrane vesti

Ostrvski mediji najavljuju da Murinjo sprema čistku u timu i da se nekolicina nalze na izalznim vratima Old Traforda. U pitanju su Henrik Mhitarjan, Luk Šo, Dejli Blind, Mateo Darmijan, ugovor ističe i Zlatanu Ibrahimoviću, mogući su odlasci Felainija i Mate...

Primetno je da će se Murinjo prvo rešiti levih bekova Šoa, Blinda i Darmijana. Uopšte nije zadovoljan njima i zato koristi Ešlija Janga na levom boku kao prinudno rešenje. Trajno rešenje bi mogao da bude Rajan Sesenjon, čudo od deteta iz Fiulama.

Sesenjen je za prvi tim Slaviše Jokanovića debitovao sa 16 godina, igra po levoj strani, može kao klasični bek, ali je još bolji ulozi levog spoljnjeg kada su trojica u poslednjoj liniji. U maju će napuniti 18 godina i sledećeg leta najverovatnije napustiti Fulam. Odavno je na meti Junajteda i velikih klubova, sa samo 17 godina ima skoro 50 utakmica u Čempionšipu i predviđaju mu veliku budućnost. Interesovali su se i Liverpul, Arsenal, Mančester Siti, a u trci su kao najozbiljniji kandidati ostali Mančester Junajted i Totenhem.

Neki prethodni slučajevi poput Dele Alija, Dajera, Tripijea govore da je Totenhem idealna sredina za mlade i talentovane fudbalere. Poketino je svima pružio šansu, lansirao ih u zvezde, a isto nudi i Sesesnjonu. Zato Murinjo želi da preduhitri Totenhem i da već u januaru plati Fulamu 28.000.000 evra za tinejdžera, a onda ga ostavi na pozajmici do kraja sezone.

Za Fulam bi to bila najbolja opcija jer svakako mora da se pomiri sa prodajom Sesenjona narednog leta.

(FOTO: Action images)


tagovi

ČempionšipEngleskaFulamPremijer ligaRajan Sesenjon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara