""
""

Murinjo u velikim problemima: Baji na pauzi dva meseca, neće ga biti u ekipi do februara

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.10.16. | 19:55

Stigla lekarska potvrda, ligamenti kolena su u pitanju

Nije ni najgora, ali nije baš ni najbolja presuda. Mančester Junajted u naredna dva meseca neće moći da računa na komandanta odbrane Erika Baija.

Izabrane vesti

Štoper iz Obale Slonovače se povredio na početku drugog poluvremena u debaklu protiv Čelsija. Murinjo je odmah posle meča rekao da situacija nije dobra i da je Baji zaradio ozbiljnu povredu ligamenata kolena. Čekale su se detaljne lekarske analize i pregledi. Oni su pokazali da je Baji oštetio lateralne ligamente kolena, što je ipak bolje nego da je došlo do povrede ukrštenih ligamenata zbog koje bi odsustvovao minimum pola godine.

Prema prvim prognozama, Baji će propustiti Mančester Junajtedove utakkmice u Premijer ligi protiv  barnlija, Svonsija, Arsenala, Vest Hema, Evertona, Totenhema, Kristal Palasa i VBA. Neće ga biti ni u duelima Lige Erope protiv Fenerbahčea, Fajenorda i Zorije, kao ni u sutrašnjem duelu Liga kupa protiv Mančester Sitija i eventualenom četvrtfinalu ako Crveni đavoli prođu dalje.

I taman kada bi Baji trebalo da se vrati na teren krajem decembra, Murinjo opet neće moći da računa na njega, jer sjajnog defanzivca očekuju reprezentativne obaveze na Kupu afričkih nacija u Gabonu koji počinje 14. januara i traje do 5. februara što znači da će Portugalac biti bez stuba odbrane tri i po meseca!

Baji se u dosadašnjem delu sezpone pokazao kao jdini pouzdan u poslednjoj liniji Crvenih đavola, tako da će njegovo odsustvo predstavljati ogroman hendikep za ekipu Žozea Murinja. Ovo znači da će Junajted u januaru morati da dovede makar jednog defanzivca, a pominje se ime Antonija Ridigera u transferu teškom 40.000.000 evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaErik BajiEvropaPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara