""
""

Muskron udara maljem: Anderleht bez Mitrovića nokautiran za pola sata!

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.12.14. | 19:51

Belgijski šampion nastradao u duelu sa Muskronom- 4:2. Domaćin imao tri gola prednosti posle 26 minuta igre

Nešto je ozbiljno trulo u redovima belgijskog šampiona. Pre dve semice Anderleht je nastradao na gostovanju Šarlroa, a večeras je dobio po „labrnji“ u Muskronu. Bez našeg reprezentativca Aleksandra Mitrovića, koji je suspendovan zbog parnih kartona, ekipa iz Brisela nokautirana je za pola sata u Muskronu. Ekipa albanskog stručnjaka Besnika Hasija može da bude i zadovoljna konačnim ishodom, odnosno porazom od 4:2.

Totalno dezorjentisano i smušeno delovala je ekipa koja se nedavno junački isprisila na londonskom Emirejtsu. Odbrana Anderlehta izgledala je porozno na gostovanju Muskronu, pa je golovima francuskog defanzivca Vandernsdriša domaćin već posle deset minuta igre imao dva gola prednosti.

Izabrane vesti

Golman Proto gledao je u čudu kako njegovi saigrači dopuštaju rivalima da ih izgiraju jeftinim akcijama. Međutim, Anderleht je nikako nije mogao da se isčupa iz fudbalske zone sumrake,  pa je tako Mbemba pogodio svoju mrežu, a isti igrač je u poslednjem minutu prvog poluvremena matirao odbranu domaćina. Bilo je to sve što je papirnati favorit uspeo da uradi. Nisu gosti bili toliko opasni u ofanzivi, odsustvo Mitrovića, ispostavilo se, bilo je nenadoknadiv gubitak za Hasija.

Anderleht na poslednja tri meča belgijskog prvenstva ima dva poraza i remi u velikom derbiju sa Klub Brižom uz očajnu gol razliku 5:9. Šampion bi posle ovog gola vrlo lako mogao da izgubi poziciju broj dva, pošto ga Gent ozbiljno ugrožava.

PRO LIGA, 18 kolo:

PETAK

Vesterlo – Beveren 1:2 (1:1)
/Kofi 13 – Destorme 41, Emond 80/

Muskron – Anderleht 3:1
/Vandrendriše 6 i 10, Mbemba 25 autogol, Mičel 73 iz penala – Mbemba 45, Sirijak 81/

20.00 Kortrjak – Mehelen

20.00 Lokeren – Serkl Briž

20.00 Ostende – Lirs

NEDELJA

14.30 Klub Briž – Zulte Varegem

18.00 Šarlroa – Standar Lijež

20.00 Gent - Genk

(Foto Action Images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtBelgijaBesnik HasiEvropaMuskronŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara