""
""

Muslijeva dominacija u Španiji se nastavlja - u najužoj konkurenciji za MVP sezone!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.04.16. | 10:32

Ako bi došao do ovog neverovatnog ostvarenja, postao bi prvi srpski igrač posle Dejana Bodiroge kojem je tako nešto pošlo za rukom u najjačoj evropskoj košarkaškoj ligi. Ujedno, Musli je izabran za najkorisnijeg igrača 27. kola Endesa lige...

U Partizanu bio je tehnološki višak, sa Megom je tek zagrebao površinu i počeo da prikazuje dobre partije, a onda je usledio transfer koji je Dejanu Musliju promenio život. Ispostaviće se da dolazak u Manresu nije bio najbolji potez u karijeri srpskog košarkaša, koji beleži brojke kakvim se malo ko nadao. 

Izabrane vesti

Samim tim Musli ove sezone apsolutno dominira reketima širom Španije, zbog čega je proglašen za najkorisnijeg igrača 27. kola Endesa lige! Sa 21 poenom (9/12 iz igre), te 12 skokova (pet ofanzivnih), dve asistencije, jednom blokadom i ukupnim indeksom korisnosti 32 Dejan Musli bio je najvažniji šraf u Manresinoj mašini koja je pregazila Tenerife rezultatom 86:73.

Iza sebe nekadašnji igrač Partizana ostavio je Nikolu Laprovitolu iz Estudijantesa i Gorana Sutona iz Huventuda, koji su imali po 29 indeksnih poena proteklog vikenda. 

Ovo je prva nagrada ovog tipa za Muslija, ali ne i prva u španskoj košarci, pošto je bio najkorisniji igrač oktobra u Endesa ligi.

Međutim, mnogo više od svega navedenog Muslija će zadovoljiti činjenica da je izvanrednim izdanjem protiv Tenerifa izbio na prvo mesto najkorisnijih igrača španskog prvenstva. I ne samo to - prema pisanju španskih medija Musli se nalazi i u najužoj konkurenciji da postane MVP sezone! Iza Muslija, koji prosečno beleži 19,6 indeksnih poena, 13,7 poena, 7,6 skokova (najbolji u toj kategoriji) i nešto manje od jedne blokade po meču nalazi se grčki centar Janis Burusis, koji ima 19,5 indeksnih poena. 

Ali pored statistike nagrada za najkorisnijeg igrača dodeljuje se na osnovu zbirnih glasova trenera, igrača, navijača kroz anketu i novinara. Do kraja ligaškog dela šampionata ostalo je još sedam rundi. 

U slučaju da zaista postane MVP sezone Dejan Musli postao bi prvi srpski igrač posle legendarnog Dejana Bodiroge kojem je tako nešto pošlo za rukom. Podsetimo, popularni Bodi Bond je prestižnu nagradu osvojio u sezoni 1997/98, kada je igrao za Real.


tagovi

ManresaJanis BurusisEvroligaENDESA ligaDejan Musli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara